«Feyrouz»: Street food αλά Ανατολή

Ένας πάγκος, ένα ωραίο λαχματζούν –του χεριού- , ένα επίσης ωραίο πεϊνιρλί στο χαρτί και μια οικογενειακή ιστορία, όλα κρυμμένα σε ένα στενάκι κάθετο στην Αιόλου.

«Feyrouz»: Street food αλά Ανατολή

Ένας πάγκος, ένα ωραίο λαχματζούν –του χεριού- , ένα επίσης ωραίο πεϊνιρλί στο χαρτί και μια οικογενειακή ιστορία, όλα κρυμμένα σε ένα στενάκι κάθετο στην Αιόλου.

«Feyrouz»: Street food αλά Ανατολή - εικόνα 1

Ο Σάββας, ο γιος, αφού μας κατατόπισε για όλα (ζύμες, γεμίσεις, συνοδευτικά), έβαλε και μια μεζούρα οικογενειακή ιστορία. Ο πατέρας της κ. Ελένης-Φεϊρούζ τραγουδούσε σε γάμους και γιορτές στην Αντιόχεια. Κάποια στιγμή τραγούδησε και με τη χαρισματική Λιβανέζα τραγουδίστρια, που με τη φωνή της ταξίδεψε την πατρίδα της στον κόσμο. Έτσι προέκυψε το όνομα. Στο μικρό, απλό στέκι τής «εδώ» Φεϊρούζ, σε ένα δρομάκι κάθετο στην Αιόλου, δίπλα σε μια είσοδο πολυκατοικίας κι ένα μαγαζί με κασμίρια, τραγουδάει το ζυμάρι. Παρέα με τα ανατολίτικα ακόρντα του. Μπορείς να πιάσεις πάγκο για ένα γρήγορο και νόστιμο λεπτοκαμωμένο λαχματζούν με κιμά (μοσχαρίσιο, δεν βάζουν αρνί), με ελαφρά πικάντικη μελιτζανοσαλάτα μπαμπαγκανούς, γιαούρτι και πολύχρωμη σαλάτα, τυλιγμένο σε ρολάκι για να μπορείς να το φας στο χέρι. Και η άνευ κρέατος εκδοχή είναι καλή –veggie λαχματζούν–, με καρότο, κολοκυθάκι, πιπεριά Φλωρίνης, λάχανο, κ.λπ. Το δε πεϊνιρλί με σουτζούκι και ντοματούλα, αφράτο, ισορροπημένο είναι επίσης δυνατή περίπτωση. Λέω να επιστρέψω για την πίτα με το ζάαταρ (φτιάχνουν το δικό τους μείγμα). Καρόρη 23 & Αιόλου, Μοναστηράκι, 2130318060.
photo credit: Ίσσαρη Δανάη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.