«Pallas Athena Restaurant»: με θέα την Κοτζιά

Δεν το ξέρουν και πολλοί, αλλά στο ξενοδοχείο «Pallas Athena» της Grecotel κρυβεται ένα νόστιμο εστιατόριο με ωραία βεράντα.

«Pallas Athena Restaurant»: με θέα την Κοτζιά

Έχοντας περάσει το πολύ καλαίσθητο λόμπι του «Pallas Athena Hotel», το οποίο θυμίζει ελαφρώς γκαλερί, θα ανεβείτε στη μικρή βεράντα που βλέπει στην Πλατεία Κοτζιά: από τα ζωγραφισμένα ρολά των καταστημάτων μέχρι το Μέγαρο Μελά του Τσίλλερ και το όμορφο κτίριο του Mario Botta. Όχι ότι το εσωτερικό δεν είναι θελκτικό, έξω όμως τρως με θέα σε μία από τις πιο ωραίες αρχιτεκτονικές συνθέσεις του κέντρου, έχοντας στα αφτιά σου λίγη από τη φασαρία της πόλης (άμα είσαι τέκνο του κέντρου, δεν σε πειράζει). Το φαγητό, σε επιμέλεια του Σάκη Τζανέτου, χρησιμοποιεί πολλά προϊόντα της φάρμας Agreco στο Ρέθυμνο. Το αποτέλεσμα είναι πιάτα σύγχρονα, με κρητική προφορά, που σε «πιάνει» ήδη από το ξύγαλα με τις αγκινάρες και τους ασκορδουλάκους στην αρχή ή από μια σαλάτα με baby ρόκα, βαλεριάνα, γραβιέρα Κρήτης και απάκι. Συνεχίζει με απλά και νόστιμα σιουφιχτά μακαρόνια με λαχανικά και κοτόπουλο, ένα ζουμερό λαβράκι σερβιρισμένο με πράσινα σπαράγγια, πλιγούρι με αβοκάντο, λάιμ και βασιλικό ή ένα πιο ρούστικο αρνάκι από τη φάρμα με δεντρολίβανο και al dente παπαρδέλες. Κάποια προϊόντα της Agreco πωλούνται και στο corner του ισογείου: μαρμελάδα μήλο με πετιμέζι ή μερτόρακη με μύρτα, μανταρινόφλουδα και γαρίφαλο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.