Τρία τραπέζια πάνω από την πόλη

Τρία roof tops για φαγητό με γευστικές αξιώσεις και χάζι στην Ακρόπολη, στον Λυκαβηττό και στην αυγουστιάτικη Αθήνα, η οποία κινείται ακόμη στο ρελαντί.

Τρία τραπέζια πάνω από την πόλη

Τρία roof tops για φαγητό με γευστικές αξιώσεις και χάζι στην Ακρόπολη, στον Λυκαβηττό και στην αυγουστιάτικη Αθήνα, η οποία κινείται ακόμη στο ρελαντί.

GB Roof Garden

Τρία τραπέζια πάνω από την πόλη - εικόνα 1

Καλοκαιρινή πολυτέλεια
Το δείπνο στην κορυφή της μεγάλης κυρίας του Συντάγματος ζουμάρει στην Ακρόπολη –σχεδόν νομίζεις ότι θα απλώσεις το χέρι και θα την πιάσεις–, ενώ το περιρρέον deluxe τραβά το ανάλογο ελληνικό και ξένο κοινό. Όλα ενορχηστρωμένα: σέρβις υπ’ ατμόν, wine list αξιώσεων και κουζίνα σε τροχιά δημιουργικά μεσογειακή, με τον Αστέριο Κουστούδη (φωτό) σε καλοκαιρινό mood, το οποίο αντικατοπτρίζεται στο vitello tonnato με καλοκαιρινή τρούφα, καππαρόμηλα και αγκινάρες, στο καλαμάρι με ψητές πατάτες, ντοματίνια, ελιές και πέστο λουίζας ή στο λαβράκι στη σχάρα με καπονάτα και σάλτσα γλυκόξινης πιπεριάς.
Check it out
Οι Παρασκευές του Αυγούστου είναι αφιερωμένες στα Mojitos. Το μπαρ προτείνει 13 διαφορετικές συνταγές, με φράουλα, λικέρ αφροξυλιάς, τσίλι, τζίντζερ, ανανά κ.λπ., και άλλα τέσσερα μη ­αλκοολούχα για όσους προτιμούν το ποτό τους virgin.

New Art Lounge

Τρία τραπέζια πάνω από την πόλη - εικόνα 2

Ιπτάμενο brunch
Το ντιζαϊνάτο ξενοδοχείο της Φιλελλήνων έχει ανάλογα καλαίσθητο roof top^ εκεί μεταφέρεται το καλοκαίρι το περίφημο κυριακάτικο brunch του «New hotel». Εδώ το σενάριο έχει πανοραμίκ της Αθήνας με λιακάδα, ανάλαφρα κοκτέιλ, ξεφύλλισμα καλλιτεχνικών εκδόσεων από τη στιλάτη βιβλιοθήκη ανάμεσα σε καλοφτιαγμένα αβγά Benedict με προυσούτο San Daniele, ωραία galette με chorizo και πιπεριές, ένα ρουστίκ πεϊνιρλί με μοσχαρίσιο ραγού ή μια ατομική πίτσα με καπνιστό τυρί, ντομάτα και λάδι τρούφας. Δοκιμάστε και την ωραία –good for you– σαλάτα με κινόα, αβοκάντο, κόλιανδρο και λάιμ για λίγη extra δροσιά.
Check it out
Είτε μπαίνοντας είτε βγαίνοντας, αξίζει να παρατηρήσεις τα καδραρισμένα εξώφυλλα του αρτίστικου «Τoilet Paper Μagazine» των Mauriziο Cattelan και Pierpaolo Ferrari: αιφνιδιαστικές, διφορούμενες, προβοκατόρικες, οι συνθέσεις τους είναι απίθανες.

Olive Garden

Τρία τραπέζια πάνω από την πόλη - εικόνα 3

Καρτποσταλικός ελαιόκηπος
Το δείπνο ανάμεσα στα ελαιόδεντρα του roof top του «Titania» είναι ατμοσφαιρικό και, παρότι ο φωτισμένος Παρθενώνας πυροδοτεί αλλεπάλληλα φωτογραφικά κλικ (τουριστών και ντόπιων), ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος επαναφέρει την προσοχή σου στο πιάτο με τη δυναμική της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας του, η οποία ανεβάζει συνεχώς επιδόσεις. Τσεκάρισε τη ριγανάδα με σκοτύρι Ίου και φύλλα παντζαριού, κρέμα από βασιλοτύρι με μουχτερόν και κύμινο αλλά και το δυνατό μπουτάκι από αρνάκι Ελασσόνας φρικασέ με λαχανικά αβγολέμονο, ελαιόλαδο Καλαμάτας και «φλογέρα» αρνιού με γιαούρτι.
Check it out
Δοκίμασε οπωσδήποτε την τριλογία σοκολάτας με ελληνικό πρόσημο: σφαίρα bitter σοκολάτας, κρεμέ από σοκολάτα γάλακτος με ελληνικό καφέ, crumble bitter σοκολάτας και σος λευκής σοκολάτας με καρδάμωμο αλλά και χειροποίητο παγωτό λουκούμι.

Περισσότερες πληροφορίες

Olive Garden (The)

(ξεν. «Titania») Πανεπιστημίου 52, κέντρο
  • Εστιατόρια

GB Roof Garden

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Art Lounge

(ξεν. «New») Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.