Stay Hungry Bitch

Το εμπνευσμένο από τα αμερικάνικα food trucks νέο ­γευστικό τέκνο του Ηλία Σκουλά ήρθε με... πειραγμένο ­κινητήρα: σε αυτό το εστιατόριο στη Βουλιαγμένη το Black Angus και ο αστακός έχουν για παρέα πιτόψωμα.

Stay Hungry Bitch

Το εμπνευσμένο από τα αμερικάνικα food trucks νέο ­γευστικό τέκνο του Ηλία Σκουλά ήρθε με... πειραγμένο ­κινητήρα: σε αυτό το εστιατόριο στη Βουλιαγμένη το Black Angus και ο αστακός έχουν για παρέα πιτόψωμα.

Stay Hungry Bitch - εικόνα 1

Εκείνη η σφηνωμένη στον καθένα μας πυξίδα δείχνει­ προς διάφορες κατευθύνσεις. Απ’ ό,τι φαίνεται­, του Ηλία Σκουλά αυτό το καλοκαίρι έδειχνε προς Σαν Φρανσίσκο – και ταυτόχρονα προς Βουλιαγμένη. Με αναφορές στα ψαγμένα food trucks (καντίνες) της άλλης όχθης του Ατλαντικού, στη surf κουλτούρα και στις κινηματογραφικές καλτ αμερικανιές, η καινούργια του ρεστο-συνταγή στην οδό Ορφέως «μπλέκει» το street food με το γκουρμέ και τα κρέατα «ράτσας», το φουαγκρά, το λίπος χήνας και τους αστακούς με τα πιτόψωμα. Σε ένα ξύλινο ντεκ που με ενδιάμεσα πεύκα και αυτοκινητόδρομο χαζεύει τη θάλασσα, κάτω από μια επιγραφή με νέον «Adult food for innocent people», βλέπεις ένα τζουκ μποξ (παλιό Ami) με επιλογές του τύπου Chuck Berry και Perry Como, κόκκινα πιάτα από μελαμίνη πάνω σε χάρτινα σουπλά με Αμερικανίδες νοικοκυρές του ’50 και χαρούμενα τέκνα των κυμάτων της Δυτικής Ακτής και ακούς από cumbia μέχρι Beach Βoys –και άλλες παρτιτούρες της σανίδας–, έχοντας στο ποτήρι ένα West Ιndies Punch δροσερό, ήπια γλυκό και πολύ καλοκαιρινό. Νομίζω θα ήθελα να δω και μερικά τροπικά φυτά σπαρμένα εδώ κι εκεί, αλλά κι έτσι μια χαρά είναι.

Stay Hungry Bitch - εικόνα 2

«Σνομπ με την καλή έννοια του όρου»: έτσι περιγράφει ο Ηλίας Σκουλάς το φαγητό του. Και το όνομα έχει κάτι το περιπαικτικό. Για να φορέσεις σε ένα μαγαζί την ταμπέλα «Stay Hungry Bitch», μάλλον πρέπει να είσαι ένας ελαφρώς δια(σ)τροφικός χιουμορίστας. Στο μενού βρίσκεις κινέζικα bao (ψωμάκια ατμού) με γαριδούλες Αμβρακικού, hoisin sauce, κρεμμυδάκι και πίκλες αγγουριού, που ισορροπούν λίγο τη γλυκύτητα της σάλτσας, ή Susi Lucy, βιετναμέζικα rice rolls ατμού δηλαδή, με φιλέτο φρέσκου τόνου, αρκετούτσικο wasabi (τόσο που σχεδόν το παρακάνει), δυόσμο, αγγουράκι και vermicelli noodles. Βρίσκεις όμως και πιά­τα όπως το πεϊνιρλί, που το λένε Misirlou, με ζύμη πίτσας και φοβερά νόστιμο σιγο­μαγειρεμένο επί οκτάωρο brisket από Black Angus, διπλό τσένταρ και Jack Daniels sauce, πασπαλισμένο με μαύρο αλάτι, ένα πολύ πληθωρικό sandwich Cubano με τρυφερό κότσι, ζαμπόν, έμενταλ και πίκλες ή ένα Pablo Escobar’s Steak Temptation, το οποίο μεταφράζεται­ σε ταλιάτα από Black Angus σερβιρισμένη σε πίτα με λιωμένο τυρί και κρεμμύδι, παρέα με πατάτες τηγανητές και onion rings. Όπερ σημαίνει ότι αν το παρακάνεις όσον αφορά την παραγγελία, θα το ευχαριστηθείς μεν, θα σε πάρουν με φορείο δε. Όσο για εκείνο το φουαγκρά που λέγαμε παραπάνω, γίνεται παγωτό. και σφυρίζει αναλόγως πλουσιοπάροχο φινάλε αγκαλιά με αχλάδι ποσέ και τραγανή βάφλα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.