Το «Princess» στο Καραβοστάσι Λακωνίας

Μια πολύ αξιόλογη πρόταση από τον Γιάννη Μπαξεβάνη με ελληνικό γευστικό πρόσημο και σύγχρονη γευστική αντίληψη, που αξιοποιεί όμορφα (και) τα προϊόντα της περιοχής.

Το «Princess» στο Καραβοστάσι Λακωνίας

Μια πολύ αξιόλογη πρόταση από τον Γιάννη Μπαξεβάνη με ελληνικό γευστικό πρόσημο και σύγχρονη γευστική αντίληψη, που αξιοποιεί όμορφα (και) τα προϊόντα της περιοχής.

Το «Princess» στο Καραβοστάσι Λακωνίας - εικόνα 1

O Γιάννης Μπαξεβάνης μπορεί να περνάει το καλοκαίρι του για άλλη μια φορά στην Ελούντα –το «Ferryman», το οποίο φέτος έχει στήσει ένα μέρος της κουζίνας του στο πεζοδρόμιο είναι πολύ δυνατή περίπτωση–, πλην όμως βάζει την μαγειρική πινελιά του, μεταξύ άλλων, και στο Καραβοστάσι Λακωνίας, υπογράφοντας το μενού του εστιατορίου του «Princess Kyniska Suites» της Αλέκας και του Πάνου Μαζαράκη. Το εστιατόριο «Princess», που βλέπει από το μεγάλο, λευκοντυμμένο μπαλκόνι του τον κόλπο –το επισκέφτηκα μια βραδιά με γεμάτο φεγγάρι κι ήταν στα αλήθεια μαγική η θέα–, είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για τον επισκέπτη^ ισορροπώντας ανάμεσα στο οικείο και το απροσδόκητο, όντως ανεβάζει το γευστικό επίπεδο της περιοχής, κι από ό,τι φαίνεται τραβάει και αρκετό εκτός του ξενοδοχείου κοινό. Από όσα μας πρότεινε ο νεαρός σεφ και εδώ και καιρό συνεργάτης του Γιάννη Μπαξεβάνη Γιώργος Μαργαρώνης ξεχώρισα το ζουμερό καλαμάρι, γεμιστό με μαστέλο και κόκκινο πιπεριά, σερβιρισμένο πάνω σε ντομάτα με κρίταμο, κρεμμυδάκι και δυόσμο, το χοιρινό, γεμιστό με καβουρμά, συνοδευόμενο με χαλούμι και σύκο, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα πιάτα με τοπικές νότες, όπως το ωραία εκτελεσμένο ριζότο με πορτοκάλι και σαφράν και οι γκόγκες με καπνιστό κόκορα και γραβιέρα Μονεμβασιάς. Κι η κολοχτύπα με σιουφιχτά μακαρόνια είναι ένα ωραίο πιάτο, αν και προσωπικά θα ήθελα λιγότερο έντονη την παρουσία της ντομάτας –σκεπάζει λίγο το θαλασσινό στοιχείο. Η σφαίρα σοκολάτας με κεράσι και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και αλμυρή σάλτσα καραμέλας είναι σίγουρα το πιο εντυπωσιακό από τα επιδόρπια, πλην όμως θα σας έλεγα να δοκιμάσετε την ελαφριά, ιδιαίτερα γοητευτική και πιο ελληνική μους γιαουρτιού με κερήθρα και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Εκτός του a la carte, προτείνεται μενού γευσιγνωσίας (τρία ορεκτικά, δύο κυρίως πιάτα και ένα επιδόρπιο) με € 45 το άτομο.
Princess Kyniska Suites, Καραβοστάσι Λακωνίας, 2732083410.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.