Που θα απολαύσουμε κουζίνα της μαμάς

Μια νέα κατηγορία ήρθε να προστεθεί στους ηλεκτρονικούς οδηγούς του “α”: “κουζίνα της μαμάς” ή αλλιώς μαγειρέματα σαν σπιτικά.

Που θα απολαύσουμε κουζίνα της μαμάς

Ωραίο πράγμα η κατσαρόλα. Τα λαδερά, τα όσπρια, το κρέας που μελώνει με το ζουμάκι του είναι γεύσεις θεμέλιες. Με μια μπουκιά κουνέλι στιφάδο με κρεμμυδάκια που έχουν καραμελώσει, με ένα μυρωδάτο φρικασέ, ή με μια βούτα στην πλούσια σάλτσα του κοκκινιστού που μοσχοβολάει μπαχάρι και κανέλα ξυπνά η νοσταλγία κι εσύ φουλάρεις χειμώνα-καλοκαίρι εσωτερική ζεστασιά και θαλπωρή. Σ' αυτά τα φαγάκια, που πλησιάζουν και θυμίζουν την κουζίνα της μαμάς, κεντράρει η νέα κατηγορία των ηλεκτρονικών οδηγών του “α” που θα βρείτε κλικάροντας εδώ. Μια σειρά από μαγειρεία, ταβέρνες και εστιατόρια που κινούνται πετυχημένα στο ρυθμό της κατσαρόλας και του φούρνου και τα οποία τιμούν οι Αθηναίοι...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.