Antonio de Roma: ιταλική ποιότητα

Πρόσφατα εμφανίστηκε και πάλι στη Γλυφάδα με νέο όνομα, πολύ απλό ντεκόρ αλλά καλό ιταλικό φαγητό.

Antonio de Roma: ιταλική ποιότητα

Πρόσφατα εμφανίστηκε και πάλι στη Γλυφάδα με νέο όνομα, πολύ απλό ντεκόρ αλλά καλό ιταλικό φαγητό.

Antonio de Roma: ιταλική ποιότητα - εικόνα 1

Χιλιόμετρα κάναμε παλιά για να απολαύσουμε τις θαλασσινές μακαρονάδες του θρυλικού «Αntonio» στη Γλυφάδα, μέχρι που μετακόμισε στο Χαλάνδρι ως «Νonο Antonio» και πρόσφατα εμφανίστηκε και πάλι στη Γλυφάδα με νέο όνομα, πολύ απλό ντεκόρ αλλά καλό ιταλικό φαγητό από τον σεφ Davide Βasile, γιο του Antonio. Δοκιμάσαμε βελούδινο, λεπτοκομμένο καρπάτσιο, φοκάτσια με ντομάτα και μοτσαρέλα –και δεντρολίβανο από το παρτέρι δίπλα σας–, θαυμάσια στροτσαπρέτι με μπρεζάολα, σπαράγγια και ζουμερές γαρίδες και την απλούστατη αλλά απαιτητική σπαγκετάδα aglio olio δηλαδή με σκόρδο, λάδι και πεπεροντσίνο (που ήταν λίγο πιο καυτερή απ’ όσο περιμέναμε), πολύ καλή πίτσα vegetale (με λαχανικά) με λεπτεπίλεπτη, αιθέρια ζύμη, συμπαθητικό ριζότο με γκοργκοντζόλα και προσούτο, νόστιμη saltimbocca ala Romana σε μια εκδοχή με χοιρινό αντί για μοσχαρίσιο κρέας και ωραιότατη πανακότα. Όλα τα υλικά είναι φρέσκα και τα πάντα ετοιμάζονται τη στιγμή της παραγγελίας. Ηouse wine αλλά και ορισμένα ελληνικά και ιταλικά κρασιά (και με το ποτήρι), μεγάλες μερίδες και ιταλική κυρίως μουσική στη σωστή ένταση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.