Top 6 πιάτα στη Σαντορίνη

Στο επίκεντρο των ψαγμένων τουριστών όλου του κόσμου, η Σαντορίνη παρουσιάζει πάντα ερεθιστικό γαστρονομικό πρόσωπο. Σκανάροντας το νησί για… Χρυσούς Σκούφους και Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, ο Δημήτρης Αντωνόπουλος ανακάλυψε έξι φανταστικά πιάτα που σε κάνουν να πηγαίνεις για φαγητό στο ηφαίστειο. 

Top 6 πιάτα στη Σαντορίνη

Στο επίκεντρο των ψαγμένων τουριστών όλου του κόσμου, η Σαντορίνη παρουσιάζει πάντα ερεθιστικό γαστρονομικό πρόσωπο. Σκανάροντας το νησί για… Χρυσούς Σκούφους και Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, ο Δημήτρης Αντωνόπουλος ανακάλυψε έξι φανταστικά πιάτα που σε κάνουν να πηγαίνεις για φαγητό στο ηφαίστειο.

Top 6 πιάτα στη Σαντορίνη - εικόνα 1

Mylos Φάβα και καπνιστά θαλασσινά:
Θεαματική σύνθεση με εξέχοντα μοντερνισμό. Αμυγδαλάτη φάβα κεντημένη με φύλλα κάππαρης τεμπούρα, δροσιά σπόρων ντομάτας, σοφιστικέ ζελεδάκια από νερό ντομάτας και Campari, παραδοσιακά κοκκινιστά καππαρόκουμπα και δίπλα τους καπνισμένα όστρακα πάνω σε βότσαλα.

Top 6 πιάτα στη Σαντορίνη - εικόνα 2

Νυχτέρι Μοσχαρίσια spare ribs, αγκινάρες Ιερουσαλήμ αλά πολίτα:
Δεν βρίσκεις συχνά στα ελληνικά εστιατόρια τέτοιο κομμάτι κρέας, ιδανικά μαγειρεμένο (τραγανό και ζουμερό) και τόσο ωραία συνταιριασμένο με μια παραλλαγή της αγαπημένης συνταγής με τοπιναμπούρ, άγρια αγκιναράκια Τήνου, τροφαντά καροτάκια Σαντορίνης και καραμελωμένο ζωμό κρέατος.

Top 6 πιάτα στη Σαντορίνη - εικόνα 3

1800 Κρεμμυδόσουπα με δάφνη, θυμάρι, αβγό, «αλάτι» προσούτο, καραμελωμένα κρεμμύδια, λάδι μοσχοκάρυδου:
Γλυκύτατο βελούδο κεντημένο με μυρωδικά του βουνού και κοντράστ από τριμμένο σφιχτό αβγό, αλμυρό προσούτο, γλύκα καραμελωμένων κρεμμυδιών και λάδι μοσχοκάρυδου σαν άρωμα οριεντάλ. Αρμονικό, σοφιστικέ, πρωτότυπο.

Top 6 πιάτα στη Σαντορίνη - εικόνα 4

Σελήνη Γαλέος, κρέμα ρεβιθιών, βούτυρο clarifie, αέρας λεμονιού:
Πάνω σε μια βελούδινη γήινη κρέμα ακουμπάει ένα πεντανόστιμο κρουστό ψάρι με το βούτυρο να του δίνει γοητευτικό άρωμα τηγανιού. Ο αφρός του λεμονιού, κεντημένος με φυλλαράκια άνηθου, δίνει αέρινη ξινάδα που του πάει πολύ.

Top 6 πιάτα στη Σαντορίνη - εικόνα 5

Κουκούμαβλος Σπαγκέτι με κεράσια, γάλα καρύδας, λάιμ, βανίλια:
Μεγάλη μαγκιά αυτό το αθεόφοβα απρόσμενο πιάτο. Και όμως δεν είναι κολόνια, αλλά μακαρόνια σε ατσάλινο al dente με τη λιτότητα ενός εξωτικού aglio olio σ’ ένα μετρημένα φρουτώδη δημιουργικό ρομαντισμό.

Top 6 πιάτα στη Σαντορίνη - εικόνα 6

Κόκκινο Ποδήλατο Αλμύρες με ρόκα, ντοματίνια, ξυνότυρο, σάλτσα μπαλσάμικο:
Σούπερ ιδέα για μια νέα χωριάτικη με βασικό ατού τα υπέροχα, τραγανά φυλλαράκια αλμύρας και μια πολύ ξεχωριστή γεύση χλωροφύλλης που πάει χάρμα με το ξινό βελούδο του τυριού, το μαυροσούσαμο και τα υπόλοιπα λαχανικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/05/2024

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.