Ένας «Κιούρτος» στην παραλιακή

Mε μια ταράτσα που βλέπει θάλασσα, κουζίνα με την επιμέλεια του Μιχάλη Ντουνέτα και υλικά μικρών παραγωγών.

Ένας «Κιούρτος» στην παραλιακή

Mε μια ταράτσα που βλέπει θάλασσα, κουζίνα με την επιμέλεια του Μιχάλη Ντουνέτα και υλικά μικρών παραγωγών.

Ένας «Κιούρτος» στην παραλιακή - εικόνα 1

Η κουζίνα του έχει το ατού της επιμέλειας του Μιχάλη Ντουνέτα και, με υλικά πού έρχονται απευθείας από μικρούς παραγωγούς, φτιάχνει πικάντικα λαχανικά ψημένα στο αλουμινόχαρτο με πολίτικο σουτζούκι και ναξιώτικο κομό, τηγανητά μπαλάκια φέτας με γλυκό μελιτζανάκι, λαδένια Κιμώλου, σμυρναίικο μουσακά, ροφό με μπάμιες κι άλλα ωραία. Ο «Κιούρτος», που άνοιξε εδώ και λίγο καιρό στο σημείο που η Αμφιθέας συναντάει την παραλιακή, παίρνοντας τη θέση του προγενέστερου «Greeks», έχει θαλασσινή αύρα στο ντεκόρ του (φωτιστικά-κιούρτους, κουπιά και καραβάκια), το οποίο είναι πολύ χαριτωμένο, τώρα όμως, ιδίως τα βράδια, το μεζεδοπαιχνίδι παίζεται στη φωτισμένη με λαμπιόνια ταράτσα, με θέα σε κύματα και κατάρτια από ψηλά.
Λ. Ποσειδώνος 22 & Αμφιθέας, Άλιμος, 2109810174.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.