«48 Urban Garden»: Δείτε το… trailer

Ένας στιλάτος αστικός κήπος, «κρυμμένος» στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, μαγειρεύει στο δικό του τροχήλατο trailer –ένα παλιό Airstream σε χρώμα μεταλλικό.

«48 Urban Garden»: Δείτε το… trailer

Ένας στιλάτος αστικός κήπος, «κρυμμένος» στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, μαγειρεύει στο δικό του τροχήλατο trailer –ένα παλιό Airstream σε χρώμα μεταλλικό.

«48 Urban Garden»: Δείτε το… trailer - εικόνα 1

Ανοίγεις την πόρτα του κτιρίου, και, μερικά βήματα μετά, βρίσκεσαι σε έναν στιλάτο αστικό κήπο, που «φύτρωσε» ανάμεσα στις πολυκατοικίες, και καθισμένος σε ένα από τα picnic tables, δίπλα σε ντοματιές, πιπεριές, βασιλικούς και λουίζες, πίνεις το ποτό σου τρώγοντας κάτι από όσα φτιάχνουν οι μάγειρες στο vintage trailer (ένα απίθανο τροχήλατο Airstream) που μεταμορφώθηκε σε καντίνα: δροσερό γκασπάτσο, λόγου χάρη, σαλάτες, μπέργκερ αμερικάνικο ή… μαροκινο-εμπνευσμένο, ή κοτόπουλο μαριναρισμένο σε σόγια και μέλι, με φύλλα παντζαριού κα κάσιους. Το «48 Urban Garden», με τον μίνι μπαξέ και τα παρτέρια του, δεν έχει καμία σχέση με το παλιό γαστρονομικό «48» -εκτός του ότι βρίσκεται στον ίδιο χώρο, στο νούμερο 48 της οδού Αρματολών & Κλεφτών όπου στεγάζεται το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα. Η ιδέα είναι της ίδιας της Ιλεάνας Τούντα και του Γιώργου Βαρβαρίτη, και μιλάμε για ένα concept πολύ πιο χαλαρό που αντικατοπτρίζει μια άλλη τάση/νοοτροπία, ως προς την αισθητική απόδοση της οποίας έχει κάνει πολύ καλή δουλειά το αρχιτεκτονικό γραφείο ΑΚ-Α. Ήμουν εκεί χτες και μπορώ να σας πω ότι ήδη σχεδόν δεν βρίσκεις τραπέζι.

Περισσότερες πληροφορίες

48 Urban Garden

Αρματολών & Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.