Μπεμπέκα

Ωραίοι μεζέδες, κλασικοί και πιο δυσεύρετοι, δίπλα στις πορτοκαλιές.

Μπεμπέκα

Ωραίοι μεζέδες, κλασικοί και πιο δυσεύρετοι, δίπλα στις πορτοκαλιές.

Μπεμπέκα - εικόνα 1

Είναι τόσο γοητευτική η ποπ νοσταλγία της παλιάς μονοκατοικίας (δύο για την ακρίβεια) όπου στεγάζεται η «Μπεμπέκα» ώστε αφού γεμίσουν οι όμορφες αυλές της ο κόσμος κάθεται και μέσα στις σάλες με τις παιδικές ζωγραφιές. Ξέρει επιπλέον πως θα περάσει καλά. Και ναι μεν τα ονομαστά της τηγανητά κολοκυθάκια είναι ζημιά (πεντατράγανα ,τρυφερά και γλυκά), όμως υπάρχουν και καινούργιες προτάσεις, όπως η εξαιρετική σκορδάτη σπλήνα, λ.χ., μεζές που πρέπει πλέον να έχεις μπάρμπα στην Κορώνη για να τον φας έτσι σπάνιος που έχει γίνει. Ταιριάζει πολύ με γαλλικό κατσικίσιο τυρί, που το βρίσκουμε σε άλλο πιάτο, στον ωραίο μεζέ με φρυγανισμένο ζυμωτό ψωμί και καραμελωμένα κρεμμύδια. Πολύ μυρωδάτη είναι η σαλάτα με το πλιγούρι και ταιριαστή με τον πουρέ ρεβιθιών πασπαλισμένων με σουσάμι. Ωραία είναι η ιδέα του κοτόπουλου πάνω σε τραγανιστό φύλλο κανταϊφιού, αν και πιστεύω ότι μια πιο ελληνοπρεπής σάλτσα, ένα αβγολέμονο ίσως, θα του πήγαινε πιο πολύ από την κρέμα. Ωραία μους λεμονιού με μπισκότο για το τέλος και «πρέπει» η σπιτική βυσσινάδα.

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 17/7/2014

Περισσότερες πληροφορίες

Μπεμπέκα

Διονύσου 16, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/05/2024

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.