Ιθάκη - Θαλασσινές γεύσεις: Ο κήπος με τα κατάρτια

Mπαίνοντας στον κήπο του νέου θαλασσινού εστιατορίου, έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε καράβι που έχει αράξει σε μια καταπράσινη δροσερή στεριά

Ιθάκη - Θαλασσινές γεύσεις: Ο κήπος με τα κατάρτια

Mπαίνοντας στον κήπο του νέου θαλασσινού εστιατορίου, έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε καράβι που έχει αράξει σε μια καταπράσινη δροσερή στεριά: πλατάνια αριστερά και δεξιά, τριανταφυλλιές και φυτά παντού, τα τραπέζια στο ξύλινο ντεκ σκεπάζονται από μια τέντα φτιαγμένη από πανί ιστιοπλοϊκού πάνω σε τέσσερα κατάρτια και στο ίδιο επίπεδο η σάλα –φωτεινή και ανοιχτή από παντού, με τζαμαρίες ολόγυρα– κοσμείται με άγκυρες, φινιστρίνια και φωτιστικά σαν λευκά πουλιά, που «φτερουγίζουν» κρεμασμένα από το ξύλινο ταβάνι.

Ιθάκη - Θαλασσινές γεύσεις: Ο κήπος με τα κατάρτια - εικόνα 1

Ο ιδιοκτήτης Νίκος Καρανάνος φέρνει ολόφρεσκα ψάρια από όλη την Ελλάδα, έτσι θα βρείτε από μαρίδα, αθερίνα και γαύρο μέχρι σφυρίδα, συναγρίδα και φαγκρί. Καραβίδες, γαρίδες, αστακός, καλαμάρια, γαρίδες και όλων των ειδών τα όστρακα δίνουν το «παρών», ενώ η κουζίνα βγάζει και μαγειρευτά, όπως σουπιές με σπανάκι, κριθαρότο με γαρίδες, ριζότο με θαλασσινά (μύδια, χταπόδι, καλαμάρι, γαρίδα) με κόκκινη ή λευκή σάλτσα ανάλογα με το γούστο σας. Καλό χύμα κρασί, αρκετές ετικέτες με επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα, τσίπουρο, ούζο, σπιτική ρακή και ευπρόσδεκτο γλυκό φινάλε με λουκουμάδες, σουφλέ σοκολάτας και καρυδόπιτα. Στα συν του όμορφου εστιατορίου η ράμπα που προσφέρει άνετη πρόσβαση σε άτομα με αναπηρία και το εύκολο πάρκινγκ.

Ιλλισίων 13, Νέα Κηφισιά, 2106254297

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.