Δάφνη: μια άξια μαγείρισσα στη Δυτική Όχθη

Η ψαγμένη νεο-ταβέρνα στο Μπουρνάζι απολαμβάνει το πλεονέκτημα της θέσης της πάνω στον ήσυχο, δροσερό πεζόδρομο της Μ. Αλεξάνδρου με τα πλατάνια και τις ελιές, βγάζει τραπέζια με λευκά τραπεζομάντιλα στη μεγάλη σκεπαστή βεράντα με τα όμορφα πλακάκια και στο πεζοδρόμιο και προσφέρει πραγματικά καλοφτιαγμένο και φροντισμένο ελληνικό φαγητό με προσωπικές πινελιές από την άξια μαγείρισσα Αριστέα Βλάχου.

Δάφνη: μια άξια μαγείρισσα στη Δυτική Όχθη

Η ψαγμένη νεο-ταβέρνα στο Μπουρνάζι απολαμβάνει το πλεονέκτημα της θέσης της πάνω στον ήσυχο, δροσερό πεζόδρομο της Μ. Αλεξάνδρου με τα πλατάνια και τις ελιές, βγάζει τραπέζια με λευκά τραπεζομάντιλα στη μεγάλη σκεπαστή βεράντα με τα όμορφα πλακάκια και στο πεζοδρόμιο και προσφέρει πραγματικά καλοφτιαγμένο και φροντισμένο ελληνικό φαγητό με προσωπικές πινελιές από την άξια μαγείρισσα Αριστέα Βλάχου.

Δάφνη: μια άξια μαγείρισσα στη Δυτική Όχθη - εικόνα 1

Σε πρώτο πλάνο τα ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα και τα προϊόντα εποχής (συνεργάζεται με τον τροφοσυλλέκτη Σωτήρη Λυμπερόπουλο – www.radiki.gr), ενώ καθημερινά –εκτός από τα πολλά κρεατικά της ώρας– προτείνει 7-10 μαγειρευτά γεμάτα αρώματα και νοστιμιά: χταπόδι με κριθαράκι και μαντζουράνα, κολοκυθανθοί γεμιστοί με ρύζι και μυρωδικά ή με τυριά, κατσικάκι από την Ήπειρο σιγοψημένο στον ξυλόφουρνο, χουνκιάρ μπεγεντί… Πολύ ενδιαφέροντα τα ζυμαρικά, όπως τα βιολογικά σιουφιχτά από την Κρήτη με φρέσκες μορχέλες και λάδι τρούφας και τα ριζότο με παντζάρια και μυρώνια. Σημαντικές «λεπτομέρειες» ο κιμάς που κόβεται από τους ίδιους, το fleur de sel και τα αλάτια από Καρδαμύλη και Λιβυκό Πέλαγος, το παρθένο ελαιόλαδο από τη Μάνη συν τα αγκιναράκια τουρσί, το φύλλο για τις πίτες και τα γλυκά του κουταλιού, που είναι όλα χειροποίητα. Και μια που λέμε για γλυκά, θα δοκιμάσετε ευρηματικά λυχναράκια κρητικά με ανθότυρο και μέλι, σαν ελληνικό τσιζκέικ, σεμιφρέντο και δικά τους παγωτά ή σαραγλί με σοκολάτα και φιστίκι Αιγίνης. Χύμα κρασί και 50-60 ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό αμπελώνα, μπίρες, ούζα, τσίπουρα και ρακή από την Κρήτη. Καφές, γλυκά ή φρούτο στο τέλος, όλα κερασμένα.

Περισσότερες πληροφορίες

Δάφνη

Μ. Αλεξάνδρου 86, Μπουρνάζι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.