Και το όνομα αυτού «Blue Bamboo»

Ταϊλανδέζικη και η Κυδαντιδών, που χάρη στο καινούργιο εστιατόριo του Ξενοφώντα και του Αντώνη βουτάει το κουτάλι της σε πικάντικη Tom Yum Gai και τρώει Pad Thai και κόκκινο, πράσινο και κίτρινο κάρι.

Και το όνομα αυτού «Blue Bamboo»

Τόσο ο Ξενοφών Ναθαναηλίδης που έχει το «Κλουβί» (στα Πετράλωνα) όσο και ο Αντώνης Λιώλης της ομάδας του «Circus» (στα σύνορα Εξαρχείων και Κολωνακίου) σκεφτόντουσαν εδώ και καιρό να ανοίξουν ένα ταϊλανδέζικο εστιατόριο. Αποφάσισαν να το προχωρήσουν από κοινού. Και πρόσφατα κάρφωσαν επισήμως το ταϊλανδέζικο σημαιάκι τους στο νούμερο 24 της οδού Κυδαντιδών στα Άνω Πετράλωνα και άνοιξαν τις πόρτες του «Blue Bamboo». Είναι όντως blue –μπλε γκρι για την ακρίβεια-, με ξύλινα τραπέζια-πάγκους και εν γένει λιτό στιλάκι, χωρίς ίχνος φολκλόρ, αν εξαιρέσεις ένα μικρό αγαλματίδιο του θεού Ganesha (που οι ταϊλανδοί τον λένε Phra Phikanet), το οποίο στην ουσία πρέπει να κάνεις scanning του χώρου για να το δεις. Η ανοιχτή κουζίνα φτιάχνει κλασικά πράγματα, σούπες Tom Yum Goong, Tom Kha Gai, κοτόπουλο satay, ανοιξιάτικα ρολάκια, προφανώς Pad Thai και διάφορα curries και, από ότι δηλώνει τουλάχιστον, δεν την φοβάται την… κάψα, που στον κατάλογο συμβολίζεται με μία έως τρεις φωτιές. Εκτός από λίγες ετικέτες κρασιού και κάποια κοκτέιλ, που αναγράφονται σε μια κολόνα-μαυροπίνακα, μπορείτε να τα συνδυάσετε και με ασιατικές μπύρες: ιαπωνική Sapporo, κινέζικη Tsingtao, φιλιππινέζικη San Miguel και ταϊλανδέζικη Singha. Σύντομα θα σας έχουμε γευστική ανταπόκριση. Α, και να ξέρετε ότι το «Blue Bamboo» κρατήσεις δεν κάνει. Καθείς με τη σειρά του.
Κυδαντιδών 24, Άνω Πετράλωνα, 2103423124.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.