Νέα πιάτα κάτω από τις μουριές στο «Αποστακτήριον»

Μια βραδιά με open air μεζέδες και αποστάγματα στη Νέα Ερυθραία.

Νέα πιάτα κάτω από τις μουριές στο «Αποστακτήριον»

Τώρα που καλοκαίριασε «Το Αποστακτήριον», το μεζεδοπωλείο της Νέας Ερυθραίας, βγάζει τραπεζάκια έξω, κάτω από τα πλατάνια και τις μουριές και τα δύο αδέρφια, η Ζωή και ο Κωνσταντίνος σερβίρουν μαζί με τα hit του μαγαζιού και νέα δροσερά εποχιακά πιάτα για τσιπουράκι ή κρασάκι. Από τις προτάσεις ημέρας που διαβάζεις κάθε φορά στον μαυροπίνακα, ξεχωρίζουν τα ρολάκια μελιτζάνας με μοσχαράκι για την «μαμαδίστικη» γεύση τους , ενώ μόνιμα στο μενού παραμένουν τα σπιτικά ντολμαδάκια γιαλαντζί με βιολογικά αμπελόφυλλα, κουκουνάρι και σταφίδες και ο φημισμένος μαριναρισμένος γαύρος με τη μεσολογγίτικη συνταγή. Νόστιμα και τραγανά τα κρεμμυδοκάλτσουνα, και δροσερή η σαλάτα «μπέρδεμα» που ανακατεύει φακές με ρεβίθια και μαυρομάτικα φασόλια με μυρωδικά. Στις νέες αφίξεις οι ντοματοκεφτέδες και το μαριναρισμένο σουβλάκι κοτόπουλο που σερβίρεται πάνω σε κεραμίδι μαζί με χειροποίητες τηγανητές πατάτες και πράσινη σαλάτα, ενώ για όσους αγαπούν τα θαλασσινά και το ούζο υπάρχουν πλέον και μύδια με λαχανικά. Ωραία, χαλαρή ατμόσφαιρα και καλή σχέση ποιότητας –τιμής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.