«Μουστάκι»: καθωσπρέπει καλαμάκι

Ο γουστόζικος χώρος που έκανε το ντεμπούτο του πριν λίγες μέρες στο Χαλάνδρι συνδυάζει ελληνική κρεατοφαγία και εμφαλιωμένο κρασί, «στρίβει» όμως («μουστάκι» γαρ) και λιγάκι προς τη μπάρα.

«Μουστάκι»: καθωσπρέπει καλαμάκι

Είναι… κύριος. Είναι και στιλάτος. Αυτό το καινούργιο, ανοιχτόκαρδο, μοντέρνων τόνων ψητοπωλείο «φοράει» φωτιστικά από old fashioned καπέλα, artworks με οινόφιλη αύρα, σύγχρονα ξύλινα έπιπλα και καπιτονέ καναπέδες. Στο «Μουστάκι» σερβίρουν –μέσα, στην μπροστινή πρασιά και στη μικρή πίσω αυλή– χειροποίητα καλαμάκια, καρέ αρνιού, μπιφτέκι μοσχαρίσιο, κοτόπουλο, γαλοπούλα κ.α. (plus κάποια πιάτα ημέρας). Τα συνδυάζουν με γύρω στις είκοσι, κυρίως ντόπιες ετικέτες κρασιού, αν και δεν λείπουν και ορισμένες του ξένου αμπελώνα, ενώ θα βρείτε και αρκετές επιλογές με το ποτήρι. Μετά τα μεσάνυχτα που κλείνει η κουζίνα, έχουν πρόθεση να συνεχίζουν με κοκτέιλ κρασιού και ποτό. Δείχνει ένα καθημερινό σενάριο κρεατοφαγίας φιλικό και προσεγμένο, περισσότερα όμως θα σας πούμε μόλις το δοκιμάσουμε.
Λεωφ. Πεντέλης 104 & Μεταμορφώσεως 1, Χαλάνδρι, 2106891070.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.