Η Ελένη Ψυχούλη κρατάει «Πιρουνάκι»

Κουκλί το εστιατόριο που άνοιξε η Ελένη Ψυχούλη μαζί με τα ξαδέρφια της σε ένα νεοκλασικό στην πόλη στην οποία...

Η Ελένη Ψυχούλη κρατάει «Πιρουνάκι»

Κουκλί το εστιατόριο που άνοιξε η Ελένη Ψυχούλη μαζί με τα ξαδέρφια της σε ένα νεοκλασικό στην πόλη στην οποία γεννήθηκε, τον Βόλο. Το όνομά του είναι «Πιρουνάκι» και μοιάζει με σπίτι. Έχει αυτό το ζεστό, προσωπικό mix and match (μάλλον mix and much στην προκειμένη, γιατί όπου και να κοιτάξεις θα δεις κάτι το διαφορετικό) που αν την ξέρεις την Ελένη, ξέρεις επίσης ότι είναι πολύ δικό της. Όντως. Μόνη της έραψε τα μαξιλάρια και τις ποδιές του προσωπικού και κέντησε στους καθρέφτες μπορντούρες από λουλούδια. Η Άννα –συνέταιρος και αρχιτεκτόνισσα– χρωμάτισε τα τραπέζια με μοτίβα από παλιά πλακάκια και μεταμόρφωσε τα σεμεδάκια που βρήκαν μαζί στη λαϊκή σε φωτιστικά. Τρισχαριτωμένα φλοράλ πιατάκια, τρίπατα σκεύη σερβιρίσματος, όλα βρήκαν τη θέση τους. Στο «Πιρουνάκι» η Ελένη μαγειρεύει σαν μαμά, λίγο κοσμοπολίτισσα όμως, «ψαγμένη», πατώντας πάνω στις εποχές και τα προϊόντα της περιοχής. Ψάχνει και βρίσκει βιολογικά κρέατα, βιοδυναμικά αλεύρια, γίδινα βούτυρα, ό,τι μπορείς να φανταστείς. Ας πούμε τώρα που βγήκαν τα κυδώνια, τα ψήνει και τα σερβίρει με μανούρι και σος από σύκα. Ή τα φτιάχνει κλασικά, με χοιρινό. Έχει burger από βιολογικό μοσχαράκι που έρχεται από το Διμήνι. Έχει και πηλιορείτικο αρνάκι με πατάτες. Και παρότι η περιοχή είναι αναντίρρητα «βασίλειο» του τσίπουρου, στο μενού έχει βάλει κι ένα ζελέ ρακόμελου με σος από μέλι και αστεροειδή γλυκάνισο. «Τρως και μεθάς», λέει γελώντας.

Πιρουνάκι, Ογλ 20, Βόλος, 2421 021206.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.