Άφιξη: «Sq. Cafe bar & Food» στο κέντρο της πόλης

Άνοιξε εν μέσω καλοκαιριού, σε ένα ατμοσφαιρικό, ψηλοτάβανο κτίριο του 1850 στο ιστορικό κέντρο, εκεί που η Πραξιτέλους συναντάει την...

Άφιξη: «Sq. Cafe bar & Food» στο κέντρο της πόλης

Άνοιξε εν μέσω καλοκαιριού, σε ένα ατμοσφαιρικό, ψηλοτάβανο κτίριο του 1850 στο ιστορικό κέντρο, εκεί που η Πραξιτέλους συναντάει την Αγίου Μάρκου. Το «Sq. Cafe Bar & Food» είναι αυτό που λέει το όνομά του, ένας all day χώρος δηλαδή, ο οποίος συνδυάζει σύγχρονα και vintage στοιχεία, μοντέρνου στιλ κουζίνα με την υπογραφή της πολύ καλής Κωνσταντίνας Φάκλαρη –βλ. φάβα με chorizo και λάδι καπνιστής πάπρικας, πανσέτα με πικάντικη μαρινάδα και χούμους φασολιών, φρέσκα ραβιόλια με ανθότυρο, προσούτο και φασκόμηλο, burger σολομού μαριναρισμένου σε miso με ψητά κολοκυθάκια ή burger μοσχαρίσιο με γκοργκοντζόλα και τραγανό προσούτο– και ένα μπαρ που αγαπάει τα κοκτέιλ. To Passion Affair, ας πούμε, σερβιρισμένο σε βαζάκι αλά… μαρμελάδα, μεταφράζεται σε μια ωραία μείξη cachaca, honey and caramel sirup και passion fruit.

Πραξιτέλους 43 και Αγίου Μάρκου, κέντρο, 2103210460.


Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
06/05/2024

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.