Ντομάτες

Η καλλιτέχνις Μάρω Φασουλή μαγειρεύει δικές της, διαφορετικές μακαρονάδες με ελληνική καταγωγή.

Ντομάτες

Η καλλιτέχνις Μάρω Φασουλή μαγειρεύει δικές της, διαφορετικές μακαρονάδες με ελληνική καταγωγή.

Ντομάτες - εικόνα 1

Χαζεύοντας το μικρό καρό μενού του μικρού καρό εστιατορίου, σε off shore σημείο της Γλυφάδας, μου ήρθε στο νου εκείνο το παλιό σλόγκαν «Είμαι μακαρονάς, τι να κάνουμε». Μπορεί να… έφταιγε και το γεγονός ότι οι τοίχοι ήταν καλυμμένοι σχεδόν μέχρι το ταβάνι με παλιές ρεκλάμες και αφίσες. Το «Ντομάτες» είναι ένα ελληνικό μακαρονάδικο, όπου η καλλιτέχνης Μάρω Φασουλή –μέλος της ομάδας under construction, την οποία μπορεί να πετύχατε στη φετινή Μπιενάλε– μαγειρεύει όπως στο σπίτι της. Το φαγητό, παρότι μερικές φορές ξεφεύγει σε ισορροπίες (π.χ. οι ψητές μελιτζάνες έχουν τόσο πολλή ντομάτα που τις αποσυντονίζει), είναι συμπαθέστατο. Ξεχώρισα την άσπρη μακαρονάδα με αγκινάρες Τήνου, δυόσμο, αμύγδαλα και ανθόγαλα, ενώ και η κατσικομακαρονάδα με λεμόνι και μυζήθρα ήταν ευχάριστη. Στα συν οι τιμές, η φιλική αύρα και οι χάρτινες ποδιές για να μη λερώνεσαι. Εννοείται και αυτές στο κόκκινο καρό μοτίβο που δίνει τον τόνο εδώ.

Ξενοφώντος 20, Γλυφάδα, 2109606801. Τιμή: € 18-23.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.