Γαλάζια Ακτή σε νέα εποχή

Αυτό το κομμάτι της παραλίας του Σχινιά θα το βρείτε… καινούργιο. Και μαζί του, σε καμιά δεκαριά ημέρες, μια επίσης καινούργια μοντέρνα ταβέρνα.

Γαλάζια Ακτή σε νέα εποχή

Αλλαγές στην Γαλάζια Ακτή του του Σχινιά! Ο χώρος της παραλίας, που ξεκινάει επισήμως το καλοκαίρι του το Σάββατο 7/6 με νέα διαμόρφωση και family profile (βλέπε δραστηριότητες για παιδιά) θα’ ναι αγνώριστος, ενώ δεν θα αργήσει και η μοντέρνα ταβέρνα, το opening της οποίας έχει προγραμματιστεί για τις 15/6. Η «Γαλάζια Ακτή» στην νέα της εποχή έχει ένα γευστικό concept με ελληνικό πρόσημο και την υπογραφή του Χρήστου Σοκόλη (βλ. «Fresh», «Μargherita pizza artigianale» κ.α.), το οποίο θα συνδυάζει μια ικανή γκάμα προτάσεων στεριάς και θαλάσσης -από τηγανητό ψαράκι και καραμελωμένο χταπόδι μέχρι κριθαρότο με θαλασσινά και κρέατα της ώρας- με ούζα, τσίπουρα και μπίρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες. Από ό,τι μάθαμε, τα ως επί το πλείστον βιολογικά ζαρζαβατικά τους θα τα παίρνουν από τα Μεσόγεια, για τα μυριστικά θα έχουν δικό τους κήπο, ακριβώς δίπλα, όπως θα έχουν κι ένα φούρνο για να ψήνουν τα δικά τους ψωμιά και να τροφοδοτούν με αρτοποιήματα και την κάρτα του παράκτιου snacking. Χειροποίητο ψωμί (ακόμη και) για club sandwich. Καλό ακούγεται…
Λεωφόρος Ποσειδώνος, Σχινιάς Αττικής, 2294055800.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.