Costa Navarino: οι επαγγελματίες της εστίασης στα θρανία

Δωρεάν σεμινάρια γαστρονομίας για τους επαγγελματίες της εστίασης, με στόχο την ανάδειξη της μεσσηνιακής κουζίνας και την ενίσχυση των τοπικών προϊόντων, πραγματοποιούνται στις 5-7/5 στην «Costa Navarino».

Costa Navarino: οι επαγγελματίες της εστίασης στα θρανία

Δωρεάν σεμινάρια γαστρονομίας για τους επαγγελματίες της εστίασης, με στόχο την ανάδειξη της μεσσηνιακής κουζίνας και την ενίσχυση των τοπικών προϊόντων, πραγματοποιούνται στις 5-7/5 στην «Costa Navarino».

Costa Navarino: οι επαγγελματίες της εστίασης στα θρανία - εικόνα 1

Είναι η δεύτερη χρονιά που το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη», σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και υπό την αιγίδα του περιοδικού Αθηνόραμα και των Χρυσών Σκούφων, διοργανώνει δωρεάν σεμινάρια γαστρονομίας για τους επαγγελματίες της εστίασης με στόχο την ανάδειξη της μεσσηνιακής κουζίνας και την ενίσχυση των τοπικών προϊόντων. Κάθε ένα από τα τρία τρίωρα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν στις 5, 6 και 7 Μαΐου στο «Navarino Dunes» του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Costa Navarino» θα έχει θεωρητικό και πρακτικό κύκλο, και θα «κλείνει» με γευσιγνωσία. Οι εισηγητές θα παρουσιάσουν στους γύρω στους 150 συμμετέχοντες (μάγειρες, ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχειακών μονάδων κ.α.) ενδιαφέροντα στοιχεία, παραδείγματα και προτάσεις που αφορούν τόσο στην γευστική κουλτούρα του τόπου όσο και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών της εστίασης, ενώ τρεις σημαντικοί εκφραστές της ελληνικής γαστρονομίας, ο Λευτέρης Λαζάρου, ο Δόξης Μπεκρής και η Νένα Ισμυρνόγλου, θα μαγειρέψουν μεσσηνιακές συνταγές. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα το βρείτε στα www.kalamatacvb.gr & www.messinianchamber.gr Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο 2721062212.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.