Βόρεια προάστια σε ρυθμό «Nice ‘n’ Easy»

Μετά το Κολωνάκι, Κηφισιά: η δεύτερη έδρα του bio-συνειδητοποιημένου, πολυσυλλεκτικού στις μαγειρικές του all-day restaurant άνοιξε στην οδό Παπαδιαμάντη.

Βόρεια προάστια σε ρυθμό «Nice ‘n’ Easy»

Είναι σαφώς επιτυχημένη η συνταγή του κολωνακιώτικου «Nice ‘n’ Easy»: το πάθος του Δημήτρη Χριστοφορίδη για το υγιεινό φαγητό και οι γευστικές κατευθύνσεις του πληθωρικού σεφ Χρήστου Αθανασιάδη έχουν δώσει ένα bio-συνειδητοποιημένο, πολυσυλλεκτικό στις μαγειρικές του all-day στέκι με την αναζήτηση στο DNA του. Πέρυσι απέκτησε και μια έδρα στη Μύκονο, στο Καλό Λιβάδι. Ένα χρόνο μετά κάνει την επόμενη κίνηση εμφανίζοντας ένα δεύτερο αθηναϊκό αδερφάκι στην Κηφισιά, το οποίο ήδη, από ό,τι ακούω, από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του έκανε… σουξέ. Το «Nice ‘n’ Easy organic bistrot» της Παπαδιαμάντη, είναι ψηλοτάβανο, αεράτο, διακοσμημένο σε μοντέρνους τόνους, με την Μέριλιν Μονρό, τον Σινάτρα, τον Τζέιμς Ντιν και τον Έλβις να βάζουν την κινηματογραφική-μουσική πινελιά τους και πάλι στους τοίχους. Το μενού είναι εκτενές, με μεγάλο μέρος του κοινό με εκείνο της Σκουφά. Πάντα θα βρείτε σάντουιτς και πρωινά, αλλά πιάτα όπως το sashimi τόνου με daikon, τα λιγκουίνι με άγρια ρόκα, δεντρολίβανο και chorizo, το burger από βιολογικό μοσχάρι Αρκαδίας, ή το βουβαλίσιο φιλέτο, γλασαρισμένο με ρετσίνα και χαρουπόμελο, δίνουν τον τόνο μιας κουζίνας που ξέρει να κρατάει τις ισορροπίες μεταξύ του καθημερινού και του gourmet. H κηφισιώτικη εκδοχή, μια που διαθέτει μεγαλύτερη μπάρα, δίνει μεγαλύτερη έμφαση στο ποτό και το κοκτέιλ. Στην cocktail list θα ανακαλύψετε και πολλές ελληνότροπες συνταγές, όπως το Cydonia, με Metaxa, κανέλα, λεμόνι, λικέρ πορτοκαλιού και γλυκό κουταλιού κυδώνι ή μια καϊπιρίνια με σιρόπι αμυγδάλου και κουμκουάτ. Περισσότερα για τις γευστικές του επιδόσεις μόλις το δοκιμάσουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.