Το «Μezze Glyfada» στη Μεταξά

Το νέο μεζεδοπωλείο με την υπογραφή του Ομίλου Καστελόριζο παίζει με τη νοσταλγία και την αύρα παλιού σπιτιού και στήνει σουβλίτσες στο τραπέζι.

Το «Μezze Glyfada» στη Μεταξά

Το νέο μεζεδοπωλείο με την υπογραφή του Ομίλου Καστελόριζο παίζει με τη νοσταλγία και την αύρα παλιού σπιτιού και στήνει σουβλίτσες στο τραπέζι.

Το «Μezze Glyfada» στη Μεταξά - εικόνα 1

Μου άρεσε αυτή η απόδοση του νεο-παραδοσιακού: παλιές καγκελόπορτες, φερφορζέ κιγκλιδώματα, πορτοπαράθυρα και ξύλινα παλιά καρούλια της ΔΕΗ παίζουν με τη νοσταλγία και την αύρα παλιού σπιτιού στο βαμμένο στα χρώματα της ελιάς καινούργιο μεζεδοπωλείο με τη σφραγίδα του ομίλου Καστελόριζο. Με εξίσου εύκολα αναγνωρίσιμους κώδικες σε πιο μοντέρνο στιλάκι, η κουζίνα μοιράζει τις δραστηριότητες της μεταξύ κρεατικών και θαλασσινών: από τη μία έχεις μπρουσκετάκια ψητής σαρδέλας με ψιλοκομμένη ντομάτα και κάππαρη, που αντί για φρυγανισμένο ψωμί έχουν πίτα, φρέσκα καραβιδάκια με σος μουστάρδας ή τηγανητές γαρίδες με τραγανό κουρκούτι και από την άλλη νόστιμες πατατούλες με τη φλούδα τους, που δένουν ωραία με απάκι και πράσινες ελιές, ή αβγά μάτια σε μαντεμένιο τηγανάκι, με τον κρόκο να χύνεται πάνω σε τηγανητές πατάτες, σουτζούκι και σάλτσα ντομάτα. Από τις σουβλίτσες για δύο που έρχονται στο τραπέζι δοκίμασα το μοσχάρι (υπάρχει και κοτόπουλο), μέτρια ψημένο, τα κομμάτια του οποίου εναλλάσσονται με πιπεριές, μανιτάρι και κρεμμύδι, ενώ οι χυμοί του στάζουν στις πατάτες. Το βρήκα ωραία ιδέα και αν κρίνω από την παρουσία τους στα γύρω τραπέζια, είναι και η πιο δημοφιλής…

Περισσότερες πληροφορίες

Mezze Glyfada

Φοίβης 11 & Αγγ. Μεταξά 34, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.