Η «Κολυμβήτρια» στο «Poems n’ Crimes»

Στο έργο της Βίλιας Χατζοπούλου που παρουσιάζεται στις 24/4 στο art bar του Μοναστηρακίου το φαγητό γίνεται σκηνικό θέμα και λειτουργεί ισότιμα με την αφήγηση και τη μουσική.

Η «Κολυμβήτρια» στο «Poems n’ Crimes»

Είναι μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σε ένα κορίτσι του ουρανού και έναν άντρα της γης και ταυτόχρονα ένα θέαμα «όπου το φαγητό γίνεται σκηνικό θέμα και λειτουργεί ισότιμα με την αφήγηση και τη μουσική». Ετοιμαστείτε λοιπόν για βουτιά, γιατί η «Κολυμβήτρια», η διασκευή του θεατρικού έργου της Βίλιας Χατζοπούλου «Η Γαλάζια Νο» -βραβευμένου με το Α’ Κρατικό Βραβείο από το Υπουργείο Πολιτισμού το 2004- επιστρέφει στο αίθριο «Poems n’ Crimes» των εκδόσεων Γαβριηλίδης την Πέμπτη 24/4 στις 9 μ.μ. Στο ρόλο της Κολυμβήτριας η Ιωάννα Αποστολοπούλου, συμπράττει με τον μουσικό Μανώλη Παπαγεωργίου, αλλά και τον σεφ Θανάση Ρούσσο. Ο τελευταίος βοηθά με τη σειρά του στην εξέλιξη της ιστορίας παρουσιάζοντας, σε αυτή την παράσταση όπου η αφήγηση συναντά το φαγητό, το μενού του ουρανού και θάλασσας. Το εν λόγω μενού περιλαμβάνει γαρίδα σοτέ, παναρισμένη με αρωματικά βότανα, σάλτσα πορτοκαλιού, κάρδαμο, τζίντζερ και καραμελωμένο αχλάδι, κοτόπουλο μαγειρεμένο με πετιμέζι στη γάστρα και τάρτα ντοματάκια, φρέσκο θυμάρι και αφρό ανθότυρου κ.α. Η είσοδος είναι € 19 το άτομο για την παράσταση και το δείπνο (τα ποτά δεν περιλαμβάνονται).
Αγ. Ειρήνης 17, Μοναστηράκι, 2103228839.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.