Πόσοι «Chef» χωράνε σε μια οθόνη;

Πολλοί. Ο ένας μάλιστα έχει μαζί του στην κουζίνα του τη Σκάρλετ Γιόχανσον και τον Ντάστιν Χόφμαν: το «Chef» του Τζον Φαβρό θα σερβιριστεί στις κινηματογραφικές αίθουσες μέσα στο Μάη.

Πόσοι «Chef» χωράνε σε μια οθόνη;

Πιασάρικο πράγμα τα μαγειρέματα. Στην παρούσα φάση μπορεί η μικρή οθόνη να πεινάει περισσότερο (από μαγειρικές εκπομπές άλλο τίποτα) σε σχέση με τη μεγάλη, και το σινεμά πάντως τρυπώνει ανά τακτά διαστήματα στις κουζίνες σερβίροντας, αναλόγως φιλμικής προσέγγισης, διάφορες συνταγές/οπτικές του φαγητού -ως φορέα πάθους, νοήματος-ιδεολογίας, γέλιου… Αν προτιμάτε την τελευταία περίπτωση, που εδώ που εδώ που τα λέμε, είναι και η πιο εύπεπτη, έχετε υπόψη ότι όπου να’ ναι, στο τραπέζι πέφτει μια καινούργια γευσι-κωμωδία, με τον δωρικό τίτλο «Chef», και τον Τζον Φαβρό σε ρόλο σεναριογράφου, σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή. Μια ταινία με ήρωα έναν μάγειρα που παραιτείται από το διακεκριμένο εστιατόριο όπου δουλεύει και αναζωπυρώνει το πάθος του για τη μαγειρική με όχημα με μια καντίνα για τάκος και μ’ ένα καστ που περιλαμβάνει τις «γλυκοφάγωτες» Σκάρλετ Γιόχανσον και Σοφία Βεργκέρα, τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και τον Ντάστιν Χόφμαν σε ρόλο εστιάτορα, στην ανοίγει την όρεξη (αν και οφείλω να σας πω ότι οι κριτικές όσων έχουν ήδη καταναλώσει την κινηματογραφική μερίδα τους δείχνουν μάλλον αμφίθυμες). Με το food porn X-rated μόνο αν κάνεις δίαιτα και το «Chef» να ετοιμάζεται να βγει στις αίθουσες το Μάη, περί ορέξεως…

Μέχρι τότε πάρτε ένα σνακ – σε μορφή τρέιλερ:


Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.