«Vein»: ένα cheese & wine bar που ακούει Nino Rota

Η μικρή γευστική πιάτσα της Μάρκου Μπότσαρη στη Γλυφάδα επεκτείνεται λίγο ακόμη, αποκτώντας κι ένα στέκι για τυρο-οινόφιλους.

«Vein»: ένα cheese & wine bar που ακούει Nino Rota

v

Μικρή το δέμας, αλλά η Μάρκου Μπότσαρη έχει, αναλογικά με το μέγεθός της, αρκετές εστιατορικές προτάσεις. Έχει επίσης ένα όμορφο λιλιπούτειο deli (το «Mimaya Shop»). Και εδώ και λίγες μέρες έχει και το δικό της cheese and wine bar. Στο άρτι αφιχθέν «Vein», το χώρο του οποίου διαμόρφωσαν η αρχιτεκτόνισσα ιδιοκτήτρια Δέσποινα Χαραλάμπους και ο διακοσμητής Νίκος Καραθανάσης με βασικά υλικά το ξύλο, το γυμνό μπετόν, το μέταλλο και το γυαλί, στήνουν ένα σύγχρονο οινο-κεντρικό σκηνικό. Τη λίστα (γύρω στις 120 ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, είκοσι πέντε από τις οποίες σερβίρονται και σε ποτήρι) έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Χρυσός, με το wine team να συμπληρώνουν ο Κλέαρχος Κανελλάκης και ο Γιώργος Δεληγιάννης. Για συνοδεία προτείνουν ποικιλίες τυριών-αλλαντικών, μπρουσκέτες, ζεστά και κρύα πιάτα όπως π.χ. γαρίδες με λάιμ, κατσικίσιο τυρί με κρούστα ξηρών καρπών, αλλά και έξτρα παρεϊστικο φοντί. Όσο για τις μουσικές προτιμήσεις τους, μαθαίνω ότι κινούνται, ανάλογα με την ημέρα και τη διάθεση της κονσόλας, μεταξύ Sinatra, Nino Rota, Edith Piaf, και φτάνουν μέχρι το βερολινέζικου καμπαρέ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.