Ώρα για Beaujolais Nouveau

Έρχεται και πίνεται τώρα. Ελαφρύ, με φρέσκα αρώματα, βγαίνει πάντα στην αγορά την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου και δίνει αφορμή για οινικές εξόδους. Στην Αθήνα σας δίνει ραντεβού...

Ώρα για Beaujolais Nouveau

Ευκολόπιοτο, ελαφρύ, με φρέσκα αρώματα, βγαίνει πάντα στην αγορά την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου και δίνει αφορμή για οινικές εξόδους. Στην Αθήνα σας δίνει ραντεβού στο…
Cellier H γνωστή κάβα κρατάει το έθιμο και ανοίγει την πρώτη φιάλη Georges Duboeuf στις 12 το βράδυ της Τετάρτης 20/11 στο «μπλε δωμάτιο» του «The Dalliance House» στην Κηφισιά. Και συνεχίζει τον εορτασμό της έλευσης του φετινού Beaujolais Nouveau την Πέμπτη 21/11 με ένα δείπνο στο «Τudor Hall» του «Κing George» (€ 60 το άτομο). Κρατήσεις: www.cellier.gr>>>>
Avenue Bistro & Bar Από τις 21/11 μέχρι τις 7/12, στο γαλλικό ισόγειο του «Metropolitan», αφιερώνουν ένα ειδικό μενού τεσσάρων πιάτων στο Beaujolais Nouveau, όπως τερίνα πάπιας, σουφλέ κατσικίσιου τυριού, μπακαλιάρος ποσέ ή κοτόπουλο στη rotisserie (€ 38 με ένα μπουκάλι Georges Duboeuf ανά δύο άτομα). Κρατήσεις: 2109471001.
Αμαρυλλίς Το ανήσυχο café της Κηφισιάς μας περιμένει να απολαύσουμε το κλασικό Beaujolais του Georges Duboeuf, αλλά και εκείνο του Joseph Drouhin σε δυο γαλλικές βραδιές, στις 21 και 28/11. Το μενού περιλαμβάνει γαλλικές γεύσεις (π.χ. κρεμμυδόσουπα με κρουτόν από gruyère, τάρτα με ροκφόρ και καραμελωμένο κρεμμύδι, πλατό γαλλικών τυριών και αλλαντικών), ενώ η μουσική σιγοντάρει γαλλικά: από κλασικά chansons ως jazz. (€ 27 με ένα μπουκάλι Beaujolais ανά δύο άτομα). Κρατήσεις: 2106233769.
Oinoscent Το wine bar της οδού Βουλής διοργανώνει το καθιερωμένο Beaujolais Nouveau Party στις 21/11, οπότε μπορείτε να πιάσετε τραπεζάκι ή θέση στην μπάρα και να δοκιμάσετε σε ποτήρι διάφορες φετινές «εκφράσεις» του φρέσκου κόκκινου κρασιού που οι Γάλλοι κατάφεραν να κάνουν παγκόσμιο χιτάκι.
Breeder Feeder Τι θα λέγατε για coq au vin a la grecque; Στο εστιατόριο της γκαλερί The Breeder στο Μεταξουργείο η food blogger Two Minutes Angie και ο σεφ Κώστας Παπαχαραλάμπους στις 23/11 βάζουν δίπλα του πέντε γαλλο-ελληνικά πιάτα (μενού € 30 ή € 40 με ένα μπουκάλι Louis Jadot ανά δύο άτομα). Κρατήσεις: 2103317527.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.