Ένα νέο «Αθηναϊκόν» στη Μητροπόλεως

Είναι από τα παλιότερα μαγαζιά της πόλης το «Αθηναϊκόν». Ξεκίνησε στην οδό Σανταρόζα το μακρινό 1932, για να μετακομίσει το...

Ένα νέο «Αθηναϊκόν» στη Μητροπόλεως

Είναι από τα παλιότερα μαγαζιά της πόλης το «Αθηναϊκόν». Ξεκίνησε στην οδό Σανταρόζα το μακρινό 1932, για να μετακομίσει το 1985 (όταν μεταστεγάστηκαν και τα δικαστήρια) στη Θεμιστοκλέους. Εδώ και μερικές ημέρες, δεν το βρίσκουμε μόνον εκεί: το γνωστό ουζομεζεδοπωλείο εγκαινίασε τη δεύτερη, πιο μοντέρνα και πιο εστιατορική του έδρα στην Μητροπόλεως. Η νέα εκδοχή -και εποχή- έχει τοίχους σε απαλό γκρι που «σπάει» με λίγο κοραλί, ξύλινα τραπέζια και δερμάτινους καναπέδες, ενώ στη σάλα κρέμεται μια σειρά ιδιοσυγκρασιακών ζωγραφικών συνθέσεων του Απόστολου Γιαγιάννου που επεξεργάζονται την έννοια της ελληνικότητας. Παίρνοντας στα χέρια σας τον κατάλογο θα δείτε ότι η ημι-ανοικτή κουζίνα του καινούργιου «Αθηναϊκού», εκτός από τη γνωστή και εκτενή γκάμα των θαλασσινών και κρεατικών μεζέδων με την οποία έχουν συντροφέψει τα ούζα τους πολλές γενιές Αθηναίων, φτιάχνει και αρκετά μαγειρευτά ημέρας: ντολμάδες αυγολέμονο, μοσχάρι στιφάδο, χοιρινό γάστρας με φρέσκια ρίγανη ή κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες και άλλα πολλά.
Μητροπόλεως 34, Κέντρο, 2103252688.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.