Τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας είναι εδώ! Δες κριτικές, το μενού και τις κουζίνες τους και αποφάσισε πού θα πας για φαγητό
Η πρώτη από τις δύο Πανσελήνους του Αυγούστου έρχεται την Τρίτη 1η του μηνός και όσοι δεν βρίσκεστε στα νησιά έχετε πολλές και καλές επιλογές για να την απολαύσετε στην Αθήνα παρέα με ένα ποτό ή ένα ξεχωριστό δείπνο.
Φτιαγμένο από πέτρα και λουσμένο στο φως, το εστιατόριο "Ανερούσα" του "Πέτρα & Φως Βoutique Hotel & Spa" κρύβει μέσα του τη μανιάτικη γαστρονομική παράδοση, δουλεμένη με σύγχρονες τεχνικές, χάρη στις ικανότητες και τη φαντασία του καταξιωμένου σεφ Βασίλη Τσατσάκη.
Το νέο εστιατόριο του Κολωνακίου μεταφέρει κάτι από την κουζίνα της Οαχάκα στη Γριβαίων και ερμηνεύει την κουζίνα της χώρας της κεντρικής Αμερικής υπό το πρίσμα της ποιοτικής πρώτης ύλης.
Με εντυπωσιακή θέα, αφαιρετικό ντεκόρ και μοντέρνο γευστικό προφίλ, το rooftop του ξενοδοχείου "Neoma", είναι επιλογή που δίνει αξία στις θερινές εξόδους μας στην Αθήνα.
Η απλόχωρη βεράντα της, που αγναντεύει τη θάλασσα της Νέας Ποτίδαιας σαν deck κρουαζιερόπλοιου έτοιμο να ξεχυθεί προς τον ορίζοντα, είναι μονάχα το ορεκτικό στην ψαροφαγική πρόταση της "Μαρίνας".
Και αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στον upbeat πεζόδρομο της Δελφών αλλά και στην "κρυμμένη" αυλή του καλοδιατηρημένου αρχοντικού, όπου απλώνει τα τραπεζάκια του ο αγαπημένος "Ιπποπόταμος".
Τίποτε δεν φέρνει τη γεύση του καλοκαιριού στο στόμα, όσο μια παγωμένη μπίρα με την παρέα μαζεμένη απέναντι απ’ το home cinema, για ταινία στη δροσιά του σαλονιού. Ή μήπως γύρω από επιτραπέζια, με snacks και όρεξη για χαβαλέ; Το δίλημμα είναι σοβαρό, αλλά η γεύση είναι μία!
Προσιτή fusion μπιστρονομία της μοιρασιάς, χωρίς menu dégustation. Γεύσεις κατανοητές και λιχούδικες, αλλά και δόκιμα, μυστήρια γαστρονομικά τρένα. Ο εκ γενετής fusion Άνταμ Κοντοβάς ετοιμάζεται από Σεπτέμβριο να ταράξει τα γαστρονομικά νερά της Αθήνας.
Μετρώντας σχεδόν μία δεκαετία παρουσίας στην Άνδρο, το "Mastello" είναι σημείο αναφοράς για ντόπιους και επισκέπτες, προσφέροντας ένα ιωδιούχο ταξίδι με comfort νοστιμιά.
Ένα εκτενές αφιέρωμα με κορυφαίους καλοκαιρινούς γαστρονομικούς προορισμούς.
Boho chic ατμόσφαιρα, ο ήχος της θάλασσας, cozy corners και ένα συγκλονιστικής ομορφιάς ηλιοβασίλεμα... είναι αρκετά για να δημιουργήσει κανείς την απόλυτα χαλαρωτική καλοκαιρινή ατμόσφαιρα.
Σίγουρα ένα ποτήρι αγκαλιασμένο απ' τη δροσερή θαμπάδα της βαθιάς κατάψυξης, δίνει στη μπίρα μας την εικόνα του ποτού που θα σβήσει διαπαντός όλη την κούραση του καλοκαιρινού καύσωνα απ' το σώμα και το μυαλό μας. Μήπως, όμως, ένα λιγότερο παγωμένο ποτήρι αφήνει την αγαπημένη μας ξανθιά να ξεδιπλώσει περισσότερη από τη σαγήνη της; Ιδού το δίλημμα…
Σε "απευθείας σύνδεση" με την εξαιρετική πρώτη ύλη από τη γενναιόδωρη γη της Κρήτης, το εστιατόριο αναφοράς του Ρεθύμνου ξεχειλίζει κρητική φιλοξενία στα πάντα του.
Από τα εστιατόρια-σημεία αναφοράς της vera italiana κουζίνας, σε ένα αεράτο πόστο του Παλαιού Φαλήρου, το "Alpino Cucina Italiana" ανανεώνεται διαρκώς για να προσφέρει ακόμη πιο αυθεντικά ταξίδια στην Ιταλία.
Δεν είναι απλό πράγμα να κάνεις αυθεντική παραδοσιακή κουζίνα στην πιο λαοφιλή και πολυσύχναστη πιάτσα των Χανίων, όμως αυτό ακριβώς είναι που έχει εδραιώσει τον "Χρυσόστομο" ως γευστική σταθερά της πόλης.
Τι συμβαίνει αν πάρεις ένα εξαιρετικά καλοφτιαγμένο και κλασάτο μητροπολιτικό μπαρ και το τοποθετήσεις στο πιο προνομιακό σημείο της αθηναϊκής Ριβιέρας; Οι απαντήσεις βρίσκονται στο ανανεωμένο "Avra Bar", που άνοιξε τις πόρτες του σε ένα από τα κορυφαία ξενοδοχεία της πρωτεύουσας, το "Four Seasons Astir Palace Hotel Athens".
Tο mood διακοπών στην πόλη, αν δεν το βρεις, το φτιάχνεις. Σε κάποιο από τα παρακάτω μέρη.
Ιταλικές γεύσεις και μία άκρως θαλασσινή κουζίνα σκαρώνει στην Κεφαλονιά αυτό το καλοκαίρι ο εμβληματικός σεφ.
Στο νότιο μέρος του Ρεθύμνου, ο "Αλέκος" είναι ακριβώς αυτό που ονομάζουμε "σταθερή αξία".