
Νέοι στο χώρο της εστίασης αλλά αποφασισμένοι να φέρουν κάτι νέο και ενδιαφέρον στην πόλη, οι Κυριάκος Δαμάσκος και Νίκος Κονιαβίτης έστησαν στο Μαρούσι έναν καλαίσθητο χώρο που εστιάζει στη δύναμη της σχάρας και του καλού κρέατος φροντίζοντας η εμπειρία στο σύνολό της να συνδυάζει ισορροπημένα την παράδοση με τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς.
Το γευστικό ρεπερτόριο μοιάζει οικείο αλλά πρακτικά διαθέτει κρεατική γκάμα με πινελιές που ξεφεύγουν από τα κλασικά. Η σπαλομπριζόλα και η ταλιάτα flank καταφθάνουν ψημένες άψογα συνοδευόμενες από country style πατάτες και μαγιονέζα τρούφας, ωστόσο οι δυνατοί παίχτες θα αφεθούν στο χυμώδες δάγκωμα μιας Tomahawk με την "τσαχπινιά" του pico de gallo στο πλάι.

Θέλετε σουβλάκι, μπιφτέκι μοσχαρίσιο, κλασικό ή γεμιστό ή κοτόπουλου; Φυσικά έχουν και από αυτά και μάλιστα σε μερίδες που χορταίνουν πρώτα το μάτι, με συνοδευτικά επίσης περιποιημένα. Τα σουβλάκια, χοιρινά ή από κοτόπουλο, σερβίρονται περασμένα σε λάμα με αφράτες πιτούλες αλλά και σε ποικιλίες κρεατικών, ενώ από την γκάμα των επιλογών δεν λείπουν και τέσσερα διαφορετικά burgers, μοσχαρίσιο, κοτόπουλο, προβατίνας και χορτοφαγικό, όλα τους ένα κι ένα. Το προβατίνας με σάλτσα φέτας, ντομάτα και κρεμμύδι είναι το δικό μας αγαπημένο.


Λίγο πριν πριν σουβλάκια, πιτούλες, μπριζόλες και μπριζολάκια, παρελκόμενα και μερίδες πάρουν το λόγο στο τραπέζι, φροντίζουν για την ανάλογη εισαγωγή: φάβα, τυροκαυτερή, τζατζίκι και καπνιστή μελιτζανοσαλάτα για να αλείψετε στο ψωμί ή τα chips τορτίγιας σας, ψητό μαστέλο Χίου με τσάτνεϊ τριαντάφυλλο, τριλογία λουκάνικα, τροφαντά μοσχαρίσια κεφτεδάκια και τηγανιά συκώτι για τα πρώτα τσιμπολογήματα και σαλάτες όπως η burrata, με ντοματίνια, αβοκάντο και λιαστή ντομάτα και η ελληνική, με αγγουροντομάτα, ξινομυζήθρα, παξιμάδι και κάππαρη μεταξύ άλλων ή με τρίχρωμη κινόα.
Ερυθρού Σταύρου 23, Μαρούσι, 21 0681 1652, FB: Masa Blanca Grill Bar, IG: @masablanca_grill_bar