Mάσα Blanca: Με πυξίδα το καλό κρέας

Μοντέρνο και με κρεοφαγικό κυρίως προσανατολισμό, το κομψότατο αυτό πόστο ποντάρει στη δύναμη της σχάρας και του καλού κρέατος.

masa blanca © Λεωνίδας Τούμπανος

Νέοι στο χώρο της εστίασης αλλά αποφασισμένοι να φέρουν κάτι νέο και ενδιαφέρον στην πόλη, οι Κυριάκος Δαμάσκος και Νίκος Κονιαβίτης έστησαν στο Μαρούσι έναν καλαίσθητο χώρο που εστιάζει στη δύναμη της σχάρας και του καλού κρέατος φροντίζοντας η εμπειρία στο σύνολό της να συνδυάζει ισορροπημένα την παράδοση με τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς.

Το γευστικό ρεπερτόριο μοιάζει οικείο αλλά πρακτικά διαθέτει κρεατική γκάμα με πινελιές που ξεφεύγουν από τα κλασικά. Η σπαλομπριζόλα και η ταλιάτα flank καταφθάνουν ψημένες άψογα συνοδευόμενες από country style πατάτες και μαγιονέζα τρούφας, ωστόσο οι δυνατοί παίχτες θα αφεθούν στο χυμώδες δάγκωμα μιας Tomahawk με την "τσαχπινιά" του pico de gallo στο πλάι.

Masa Blanco

Θέλετε σουβλάκι, μπιφτέκι μοσχαρίσιο, κλασικό ή γεμιστό ή κοτόπουλου; Φυσικά έχουν και από αυτά και μάλιστα σε μερίδες που χορταίνουν πρώτα το μάτι, με συνοδευτικά επίσης περιποιημένα. Τα σουβλάκια, χοιρινά ή από κοτόπουλο, σερβίρονται περασμένα σε λάμα με αφράτες πιτούλες αλλά και σε ποικιλίες κρεατικών, ενώ από την γκάμα των επιλογών δεν λείπουν και τέσσερα διαφορετικά burgers, μοσχαρίσιο, κοτόπουλο, προβατίνας και χορτοφαγικό, όλα τους ένα κι ένα. Το προβατίνας με σάλτσα φέτας, ντομάτα και κρεμμύδι είναι το δικό μας αγαπημένο. 

Masa Blanco

Masa Blanco

Λίγο πριν πριν σουβλάκια, πιτούλες, μπριζόλες και μπριζολάκια, παρελκόμενα και μερίδες πάρουν το λόγο στο τραπέζι, φροντίζουν για την ανάλογη εισαγωγή: φάβα, τυροκαυτερή, τζατζίκι και καπνιστή μελιτζανοσαλάτα για να αλείψετε στο ψωμί ή τα chips τορτίγιας σας, ψητό μαστέλο Χίου με τσάτνεϊ τριαντάφυλλο, τριλογία λουκάνικα, τροφαντά μοσχαρίσια κεφτεδάκια και τηγανιά συκώτι για τα πρώτα τσιμπολογήματα και σαλάτες όπως η burrata, με ντοματίνια, αβοκάντο και λιαστή ντομάτα και η ελληνική, με αγγουροντομάτα, ξινομυζήθρα, παξιμάδι και κάππαρη μεταξύ άλλων ή με τρίχρωμη κινόα. 

Ερυθρού Σταύρου 23, Μαρούσι, 21 0681 1652, FB: Masa Blanca Grill Bar, IG: @masablanca_grill_bar

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
06/11/2025

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.