
Ένα καλό σουβλάκι δεν θέλει πολλά-πολλά, μόνο καλή πρώτη ύλη, φροντίδα και συνέπεια. Αυτή είναι η ουσία και κάπως έτσι φαίνεται να σκέφτηκαν ο Άρης Δούκας, ιδιοκτήτης του "Noel", και ο Τάσος Περδίκης, πρώην κρεοπώλης και ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου στην Καβάλα, ανοίγοντας το σουβλακοπωλείο "Η Βόλβη" στην Ευριπίδου.


"Σουβλάκια-Σουτζουκάκια στα κάρβουνα" αναγράφει η old school επιγραφή τους, δεν διαπραγματεύονται την ποιότητα στο κρέας που δουλεύουν και δεν συγχωρούν αυτούς που βάζουν πατάτες στο σουβλάκι. Με μότο λοιπόν το #asperimenounoipatates, μια παράφραση του τίτλου της ταινίας του Σταύρου Τσιώλη "Ας περιμένουν οι γυναίκες", ποντάρουν στο σουβλάκι το τίμιο, το σωστό. Τίποτα δεν είναι έτοιμο, το κρέας είναι από τους χασάπηδες της αγοράς, ο κιμάς για τα μικρά ζουμερά χειροποίητα σουτζουκάκια τους φρέσκος, που τον ζυμώνουν οι ίδιοι, οι παρασκευές τους λίγες και εξόχως γευστικές.

Τα υλικά; Σουβλάκι, μικρά μπιφτεκάκια-σουτζουκάκια, κρεμμύδι, μαϊντανός και χειροποίητη σαλτσα πάπρικας απο πιπεριές Φλωρίνης, μουστάρδα και καυτερό μπούκοβο απ' την Κομοτηνή, που προσφέρουν σε πίτα ή μερίδα. Απλά, λιτά και απέριττα.