"zohόs": Η γεύση της ελληνικής φύσης στην καρδιά της Αθήνας

Ακόμα ψάχνετε το απόλυτο μέρος για τις after office εξόδους σας;

zohós

Πλούσιες γεύσεις εμπνευσμένες από τα δώρα της ελληνικής υπαίθρου, φιλοσοφία nose-to-tail συνδυασμένη με τεχνικές fine dining και βιωσιμότητα, είναι το τρίπτυχο που υπηρετεί με σπουδή ο "zohόs". Ο μυστικός κήπος στην καρδιά της Πλάκας στρώνει καθημερινά τραπέζι και καλεί για γαστρονομικές εμπειρίες που σπάνε τη ρουτίνα.

Μετά από μια κουραστική μέρα στο γραφείο, ο "zohόs" είναι η ιδανική επιλογή για μια χαλαρωτική έξοδο με φίλους ή συναδέλφους, όπου η άγρια ομορφιά της ελληνικής φύσης συνδυάζεται με τη γαστρονομική παράδοση της χώρας μας. Εδώ, κάθε ημέρα μοιάζει με το τέλειο οικογενειακό τραπέζι της Κυριακής, με πιάτα που μεταφέρουν τον επισκέπτη σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, από τη θάλασσα μέχρι την ορεινή ύπαιθρο.


Βασική πηγή έμπνευσης του μενού είναι η ποικιλία των τοπικών προϊόντων και η τελετουργία του "μεζέ", της συλλογικής απόλαυσης του γεύματος. Τα πιάτα τιμούν την ελληνική παράδοση, αναδεικνύοντας την απλότητα και τη γευστική δύναμη των προϊόντων που προέρχονται από την εύφορη γη και τη θάλασσα όλης της χώρας. Αυτό δεν θα ήταν βέβαια εφικτό χωρίς τη συνεργασία της ομάδας του "Ζοχού" με ντόπιους παραγωγούς, κτηνοτρόφους και ψαράδες, οι οποίοι διασφαλίζουν ότι κάθε πιάτο είναι φρέσκο, ποιοτικό και απόλυτα αυθεντικό. Η εποχικότητα και η εντοπιότητα έχουν τον πρώτο λόγο σε αυτή την κουζίνα, η οποία εργάζεται με την υπόσχεση ότι η ποιότητα και η γεύση πάνε χέρι-χέρι με τη βιωσιμότητα και την περιβαλλοντική ευθύνη.

Μια γευστική βεντάλια πιάτων υπόσχεται να καλύψει όλες τις επιθυμίες, ξεκινώντας με εξαιρετικούς μεζέδες. Μερικά από τα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε είναι η Κρητική σαλάτα σε καρδιές μαρουλιού με φασολάκια, πατάτες και καπνιστή σαρδέλα, το εντυπωσιακό αρνάκι ταρτάρ αλλά και η κροκέτα καπνιστού χελιού. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την κρεμμυδόπιτα Καρπάθου με προσούτο προβατίνας και αμύγδαλο, ένα παραδοσιακό πιάτο μέσα από μια σύγχρονη ματιά. Στην ίδια λογική, και τα σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα
με χεριροποίητα ζυμαρικά Ταϋγέτου. Κάθε πιάτο στο "Ζοχός" είναι φτιαγμένο με προσοχή στη λεπτομέρεια και σεβασμό στις παραδοσιακές συνταγές, αλλά με ένα μοντέρνο twist που το καθιστά μοναδικό.

Zohos

Για ένα εκλεπτυσμένο γλυκό φινάλε, δώστε μια ευκαιρία στo "Καρυδάτο" με σοκολάτα, δενδρολίβανο και αλμυρή καραμέλα ή σε ένα από τα χειροποίητα παγωτά και sorbets, που παρασκευάζονται in house σε δημιουργικούς συνδυασμούς γεύσεων, όπως φύλλο σύκου, μάραθος, γιαούρτι με βύσσινο, περγαμόντο-μαστίχα και κουμκουάτ.

Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20, Electra Palace Athens, Facebook | Instagram: @zohos_athens

Περισσότερες πληροφορίες

Zohos

Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20 (ξεν. «Electra Palace Athens»), κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Gastronomic Forum έρχεται στην Τεχνόπολη

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιείται διεθνές συνέδριο γαστρονομίας, με το Athens Gastronomic Forum να καταφθάνει στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2026.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/12/2025

Νέα εστιατόρια στην Αθήνα: Όλες οι αφίξεις πριν τις γιορτές

Όλα τα νέα και σημαντικά εστιατόρια που ανοίγουν από μέρα σε μέρα και όλα όσα μόλις άνοιξαν και ήδη αγαπήσαμε σε ένα χορταστικό οδοιπορικό στη στολισμένη Αθήνα για όσους αγαπούν τις γιορτινές εξόδους με την αύρα του καινούργιου.

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.