
Το κέντρο της πόλης είναι ένα ιδανικό meeting point για παρεΐστικες εξόδους, ειδικά αν δυσκολεύεστε να αποφασίσετε πού θα βγείτε για φαγητό και ποτό μετά τη δουλειά. Το μεζεδοπωλείο "Κυβέλη" εδρεύει από το 2016 στην ιστορική Κυψέλη και, με τη φιλόξενη ατμόσφαιρα και τα λαχταριστά του πιάτα, μας χαρίζει καθημερινά αυθεντικές στιγμές απόλαυσης, προσφέροντας ένα γευστικό ταξίδι που τιμά την πλούσια ελληνική γαστρονομία, μέσα από μια σύγχρονη και ανεπιτήδευτη ματιά.

Οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας κι αν επιλέξεις να επισκεφτείς την "Κυβέλη", δεν θα το μετανιώσεις. Oικείες γεύσεις ελληνικής κουζίνας με προσωπικότητα, ποιοτικές πρώτες ύλες και η προνομιακή του θέση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, καθιστούν το μεζεδοπωλείο αγαπημένη επιλογή εξόδου για όσους επιθυμούν μία απόδραση από την καθημερινή τους ρουτίνα.

Ο έμπειρος σεφ Γιώργος Κόντας πιλοτάρει την κουζίνα της "Κυβέλης" από το 2019 και είναι ο άνθρωπος που έδωσε έναν εστιατορικό αέρα στο μενού, χωρίς όμως να μειώνει την αυθεντικότητα και αμεσότητα ενός κλασικού μεζεδοπωλείου. Από τα ορεκτικά επιλέγουμε το τσιγαριστό με κουσκούς χωριάτικο λουκάνικο, πλευρώτους σχάρας με σκορδάτη βινεγκρέτ βαλσάμικου, τον signature καγιανά με σύγλινο Μάνης, τα παστουρμαδοπιτάκια και τη ρέγγα με λεμονάτα φασόλια πιαζ, πιάτα που απαραιτήτως συνοδεύουμε με τη νοστιμότατη φάβα Σαντορίνης της "Κυβέλης", τσιροσαλάτα με κρεμμυδάκι και καρέ ντομάτας και το ταμπουλέ με μαύρες φακές και αποξηραμένα φρούτα.

Οι τηγανιές -κοτόπουλο, χοιρινή, με συκώτι ή με σουτζούκι και μανιτάρια- είναι must κάθε φορά που επισκεπτόμαστε το κυψελιώτικο στέκι, όπως και τα της σχάρας, που παραμένουν σταθερή αξία στο μενού: κοτόπουλο χαρακίρι, κεμπαπάκια, μπριζόλα (μοσχαρίσια ή χοιρινή), μπιφτέκι, καθώς και τσιπούρα με χόρτα εποχής.
Ξεδιψάμε με εκλεκτά αποστάγματα και μπίρες από γνωστές ζυθοποιίες, αλλά δεν ξεχνάμε τις επιλογές σε γλυκά: cheesecake, χαλβάς σμυρναίικος και τερίνα σοκολάτα.
Επτανήσου 15, Κυψέλη, 2108219406, kybeli.gr, Facebook, Instagram