Στην "Κυβέλη" για την πιο απολαυστική after office έξοδο

Η γειτονιά της Κυψέλης κρύβει ένα arty μεζεδοπωλείο που όλοι θα λατρέψουν.

Κυβέλη

Το κέντρο της πόλης είναι ένα ιδανικό meeting point για παρεΐστικες εξόδους, ειδικά αν δυσκολεύεστε να αποφασίσετε πού θα βγείτε για φαγητό και ποτό μετά τη δουλειά. Το μεζεδοπωλείο "Κυβέλη" εδρεύει από το 2016 στην ιστορική Κυψέλη και, με τη φιλόξενη ατμόσφαιρα και τα λαχταριστά του πιάτα, μας χαρίζει καθημερινά αυθεντικές στιγμές απόλαυσης, προσφέροντας ένα γευστικό ταξίδι που τιμά την πλούσια ελληνική γαστρονομία, μέσα από μια σύγχρονη και ανεπιτήδευτη ματιά.

Κυβέλη

Οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας κι αν επιλέξεις να επισκεφτείς την "Κυβέλη", δεν θα το μετανιώσεις. Oικείες γεύσεις ελληνικής κουζίνας με προσωπικότητα, ποιοτικές πρώτες ύλες και η προνομιακή του θέση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, καθιστούν το μεζεδοπωλείο αγαπημένη επιλογή εξόδου για όσους επιθυμούν μία απόδραση από την καθημερινή τους ρουτίνα.

Κυβέλη

Ο έμπειρος σεφ Γιώργος Κόντας πιλοτάρει την κουζίνα της "Κυβέλης" από το 2019 και είναι ο άνθρωπος που έδωσε έναν εστιατορικό αέρα στο μενού, χωρίς όμως να μειώνει την αυθεντικότητα και αμεσότητα ενός κλασικού μεζεδοπωλείου. Από τα ορεκτικά επιλέγουμε το τσιγαριστό με κουσκούς χωριάτικο λουκάνικο, πλευρώτους σχάρας με σκορδάτη βινεγκρέτ βαλσάμικου, τον signature καγιανά με σύγλινο Μάνης, τα παστουρμαδοπιτάκια και τη ρέγγα με λεμονάτα φασόλια πιαζ, πιάτα που απαραιτήτως συνοδεύουμε με τη νοστιμότατη φάβα Σαντορίνης της "Κυβέλης", τσιροσαλάτα με κρεμμυδάκι και καρέ ντομάτας και το ταμπουλέ με μαύρες φακές και αποξηραμένα φρούτα.

Κυβέλη

Οι τηγανιές -κοτόπουλο, χοιρινή, με συκώτι ή με σουτζούκι και μανιτάρια- είναι must κάθε φορά που επισκεπτόμαστε το κυψελιώτικο στέκι, όπως και τα της σχάρας, που παραμένουν σταθερή αξία στο μενού: κοτόπουλο χαρακίρι, κεμπαπάκια, μπριζόλα (μοσχαρίσια ή χοιρινή), μπιφτέκι, καθώς και τσιπούρα με χόρτα εποχής.

Ξεδιψάμε με εκλεκτά αποστάγματα και μπίρες από γνωστές ζυθοποιίες, αλλά δεν ξεχνάμε τις επιλογές σε γλυκά: cheesecake, χαλβάς σμυρναίικος και τερίνα σοκολάτα.

Επτανήσου 15, Κυψέλη, 2108219406, kybeli.gr, Facebook, Instagram

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.