"Κρίθαμος": Μετά τη δουλειά σαλπάρουμε για Κάρπαθο μ’ ένα μοντέρνο τουίστ

Τι καλύτερο για after office δείπνο από ένα μαγαζί με αέρα μπιστρό και υπέροχες γεύσεις στη λογική της παρέας και με νησιώτικο αέρα;

κρίθαμος

Μετά από μια μεγάλη μέρα στη δουλειά, το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένας φιλόξενος χώρος σε ένα ήσυχο σημείο της πόλης, που να ξέρει να σε περιποιηθεί με τις γεύσεις του. Αυτός ακριβώς είναι ο "Κρίθαμος”, το εστιατόριο του Ψυχικού που συνδυάζει την καρπαθιώτικη ψυχή με μια σύγχρονη διάθεση. Με όνομα που παραπέμπει στον κρίταμο που σέρβιρε ο πατέρας του ιδιοκτήτη, Στέλιου Κωνσταντινίδη, ο "Κρίθαμος” υποδέχεται τους καλεσμένους σε μια αίθουσα που έχει την αίσθηση ενός μπιστρό, με το ξύλο και το μπαμπού να κυριαρχούν. Φυσικά, τώρα που ανοίγει ο καιρός, είναι ό,τι πρέπει και η αλέγκρα, al fresco σάλα του.

κρίθαμος

Ξεκινώντας από τα ορεκτικά, δοκιμάστε το ψωμί ημέρας, που ζυμώνεται καθημερινά με τη συνταγή της γιαγιάς -μία comfort πρόταση που υπογραμμίζει την προσοχή στη λεπτομέρεια που χαρακτηρίζει το εστιατόριο. Φυσικά, και στη λογική της παρέας των συναδέλφων που θα σας συνοδεύει, μοιραστείτε τα ντολμαδάκια, τους λουκουμάδες με ξινοτύρι και μέλι λευκής τρούφας και τους ντοματοκεφτέδες που θα σας μεταφέρουν κατευθείαν σε βάιμπ νησιού. Στο ίδιο μήκος κύματος, γεμάτες γεύση από Κάρπαθο, είναι οι κοπέλες, τα παραδοσιακά χορτοπιτάκια του νησιού, αλλά και οι χειροποίητες μακαρούνες που συνοδεύονται με τυρί σιτάκα και τηγανισμένο και αποξηραμένο κρεμμύδι σε ελαιόλαδο (τσίκνωση).

ΚΡΙΘΑΜΟΣ

Περνώντας στα κυρίως, για εκείνες τις after office λιγούρες, ο "Κρίθαμος” προσφέρει μια ευρεία γκάμα επιλογών. Από τη μία, λοιπόν, μπορείτε να δοκιμάσετε την τέλεια εκτελεσμένη καρμπονάρα Κάτω Ιταλίας με παστό αυγό και γκουαντσάλε ή και τη γαριδομακαρονάδα του μαγαζιού, ενώ, στο πεδίο του κρέατος και του ψαριού, οι επιλογές είναι πλείστες: ζουμερό κοτόπουλο με δροσιστικό πλιγούρι ή μπιφτέκι μοσχαρίσιο Black Angus; Φιλέτο ψαριού ημέρας με κρούστα αμυγδάλου ή σολομός στην σχάρα; Η επιλογή είναι δική σας! Συμβουλή μας, τέλος, είναι να μην παραλείψετε τις premium κοπές, όπως η ταλιάτα Black Angus, αλλά και το φημισμένο κότσι του μαγαζιού από νεαρό μοσχαράκι, σιγοψημένο στον φούρνο για πέντε ώρες με κρασί ξινόμαυρο.

ΚΡΙΘΑΜΟΣ

 

Τέλος, γράψτε τον πιο γλυκό επίλογο με το cheesecake από κρεμώδες τσαλαφούτι με γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή, αν είστε choco-holics, με το προφιτερόλ με παγωτό πικραμύγδαλο και ζεστή σάλτσα μπίτερ σοκολάτας.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κρίθαμος

Μπουμπουλίνας & Ν. Παρίτση, Ν. Ψυχικό
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.