"Κρίθαμος": Μετά τη δουλειά σαλπάρουμε για Κάρπαθο μ’ ένα μοντέρνο τουίστ

Τι καλύτερο για after office δείπνο από ένα μαγαζί με αέρα μπιστρό και υπέροχες γεύσεις στη λογική της παρέας και με νησιώτικο αέρα;

κρίθαμος

Μετά από μια μεγάλη μέρα στη δουλειά, το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένας φιλόξενος χώρος σε ένα ήσυχο σημείο της πόλης, που να ξέρει να σε περιποιηθεί με τις γεύσεις του. Αυτός ακριβώς είναι ο "Κρίθαμος”, το εστιατόριο του Ψυχικού που συνδυάζει την καρπαθιώτικη ψυχή με μια σύγχρονη διάθεση. Με όνομα που παραπέμπει στον κρίταμο που σέρβιρε ο πατέρας του ιδιοκτήτη, Στέλιου Κωνσταντινίδη, ο "Κρίθαμος” υποδέχεται τους καλεσμένους σε μια αίθουσα που έχει την αίσθηση ενός μπιστρό, με το ξύλο και το μπαμπού να κυριαρχούν. Φυσικά, τώρα που ανοίγει ο καιρός, είναι ό,τι πρέπει και η αλέγκρα, al fresco σάλα του.

κρίθαμος

Ξεκινώντας από τα ορεκτικά, δοκιμάστε το ψωμί ημέρας, που ζυμώνεται καθημερινά με τη συνταγή της γιαγιάς -μία comfort πρόταση που υπογραμμίζει την προσοχή στη λεπτομέρεια που χαρακτηρίζει το εστιατόριο. Φυσικά, και στη λογική της παρέας των συναδέλφων που θα σας συνοδεύει, μοιραστείτε τα ντολμαδάκια, τους λουκουμάδες με ξινοτύρι και μέλι λευκής τρούφας και τους ντοματοκεφτέδες που θα σας μεταφέρουν κατευθείαν σε βάιμπ νησιού. Στο ίδιο μήκος κύματος, γεμάτες γεύση από Κάρπαθο, είναι οι κοπέλες, τα παραδοσιακά χορτοπιτάκια του νησιού, αλλά και οι χειροποίητες μακαρούνες που συνοδεύονται με τυρί σιτάκα και τηγανισμένο και αποξηραμένο κρεμμύδι σε ελαιόλαδο (τσίκνωση).

ΚΡΙΘΑΜΟΣ

Περνώντας στα κυρίως, για εκείνες τις after office λιγούρες, ο "Κρίθαμος” προσφέρει μια ευρεία γκάμα επιλογών. Από τη μία, λοιπόν, μπορείτε να δοκιμάσετε την τέλεια εκτελεσμένη καρμπονάρα Κάτω Ιταλίας με παστό αυγό και γκουαντσάλε ή και τη γαριδομακαρονάδα του μαγαζιού, ενώ, στο πεδίο του κρέατος και του ψαριού, οι επιλογές είναι πλείστες: ζουμερό κοτόπουλο με δροσιστικό πλιγούρι ή μπιφτέκι μοσχαρίσιο Black Angus; Φιλέτο ψαριού ημέρας με κρούστα αμυγδάλου ή σολομός στην σχάρα; Η επιλογή είναι δική σας! Συμβουλή μας, τέλος, είναι να μην παραλείψετε τις premium κοπές, όπως η ταλιάτα Black Angus, αλλά και το φημισμένο κότσι του μαγαζιού από νεαρό μοσχαράκι, σιγοψημένο στον φούρνο για πέντε ώρες με κρασί ξινόμαυρο.

ΚΡΙΘΑΜΟΣ

 

Τέλος, γράψτε τον πιο γλυκό επίλογο με το cheesecake από κρεμώδες τσαλαφούτι με γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή, αν είστε choco-holics, με το προφιτερόλ με παγωτό πικραμύγδαλο και ζεστή σάλτσα μπίτερ σοκολάτας.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κρίθαμος

Μπουμπουλίνας & Ν. Παρίτση, Ν. Ψυχικό
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σε ένα από τα πιο cool ιταλικά της Αθήνας στήνουν μια πραγματική γιορτή γεύσης

Brunch all’italiana με θέα το Σαρωνικό και νέο μενού που σε ταξιδεύει από τη Νάπολη ως το Τορίνο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/11/2025

Μια ιταλική κουζίνα του Κεραμεικού κάνει ακόμα και τους δύσπιστους να λένε ‘Mamma Mia!’

Ιταλική φινέτσα και arty ατμόσφαιρα, εκεί όπου η γεύση συναντά την υψηλή αισθητική.

Σε έναν από τους ομορφότερους χώρους της Αθήνας σερβίρουν νέο μενού

Μία προνομιακή βεράντα με την Αθήνα στο πιάτο, έμφαση στην τέχνη και ωραίες γεύσεις.

'Spit Jack' και την Κυριακή στο Golden Hall

Οι Κυριακές αποκτούν γεύση μέσα από την εμπειρία του Spit Jack στο Golden Hall.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.