Για after office μεζεδοκαταστάσεις στο "Mezze Athens"

Το μεζεδοπωλείο του ομίλου Καστελόριζο, στην καρδιά του αθηναϊκού κέντρου, αγκαλιάζει την κουλτούρα του μεζέ με διακριτικό δημιουργικό twist σερβιρισμένα με επιλεγμένα αποστάγματα, μπύρα και καλό κρασί, για να ανέβει το ηθικό και να φύγει το stress της δουλειάς.

MEZZE ATHENS

Η ελληνική ταυτότητα του "Mezze Glyfada” και ο δημιουργικός του χαρακτήρας αγαπήθηκε όταν πρωτοδημιουργήθηκε γράφοντας πλέον μια ιστορία 10 και πλέον ετών με κοινό που το τιμά σταθερά. Αντίστοιχη πορεία διαγράφει και το "Mezze Athens”, το "αδερφάκι” του στην πολυσύχναστη Μητροπόλεως, στέκι με τακτικούς θαμώνες που γεμίζουν τα τραπέζια και τη σάλα του με τη ζεστασιά της παρέας απολαμβάνοντας στιγμές νόστιμης χαλάρωσης. Είναι όμορφη εδώ και αψεγάδιαστη η αναβίωση του παραδοσιακού ελληνικού μεζεδοπωλείου, έχει ξεχωριστό χαρακτήρα και το αρχιτεκτονικό γραφείο ALDESIGN είναι υπεύθυνο γι’ αυτό αφού φρόντισε για τις εικαστικές παρεμβάσεις και τις διακοσμητικές πινελιές που διακριτικά τραβούν το βλέμμα από τη στιγμή που περνάς την πόρτα του. 

MEZZE ATHENS

MEZZE ATHENS

Εδώ δηλώνεις "παρών" από το πρωί για να απολαύσεις τα αρωματικά χαρμάνια καφέ και το φροντισμένο πρωινό τους. Είναι εξάλλου "κοινό μυστικό" η ολοήμερη λειτουργία του μαγαζιού και πολύ το χαιρόμαστε κάθε στιγμή της μέρας. Ωστόσο, αν περάσεις το κατώφλι του μετά τη δουλειά, θα καθίσεις σε μια από τις όμορφες γωνιές του, απολαμβάνοντας τις ορεκτικές μυρωδιές των μπαχαρικών, των ζουμερών κρεάτων και θαλασσινών που κατακλύζουν τα τραπέζια.

MEZZE ATHENS

Ο executive σεφ Μιχάλης Ζάχαρης εμπνέεται από την ελληνική παράδοση και φιλοξενία συστήνοντάς τες με την προσωπική του μαγειρική ματιά. Σαν αυθεντικοί καλοφαγάδες θα τιμήσετε τις φημισμένες σούβλες με μοσχαράκι γάλακτος ή κοτόπουλο, αλλά πριν φτάσετε σε αυτά, προηγούνται η τηγανιά μανιταριών με pesto βασιλικού και γραβιέρα Κρήτης, το Μελιτάτο Αρκαδίας στη σχάρα και το ψητό λουκάνικο με πράσο. Φημίζονται και για το μοσχαρίσιο μπιφτέκι τους, που σερβίρεται με τρπλοτηγανισμένες πατάτες ενώ αν είστε λίγο μεγαλύτερη παρέα, η χοιρινή tomahawk ελληνικής εκτροφής από τη Σπάρτη είναι ό,τι πρέπει. Τα ορεκτικά και πιάτα θαλασσινών όπως το καλαμάρι με παραδοσιακή Παριανή συνταγή, η σούβλα θαλασσινών και η μακαρονάδα με καραβίδες Χαλκίδας, ντομάτα και φέτα, είναι συνταγές ιδανικές για τους λάτρεις της θαλασσοφαγίας. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σε ένα από τα πιο cool ιταλικά της Αθήνας στήνουν μια πραγματική γιορτή γεύσης

Brunch all’italiana με θέα το Σαρωνικό και νέο μενού που σε ταξιδεύει από τη Νάπολη ως το Τορίνο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/11/2025

Μια ιταλική κουζίνα του Κεραμεικού κάνει ακόμα και τους δύσπιστους να λένε ‘Mamma Mia!’

Ιταλική φινέτσα και arty ατμόσφαιρα, εκεί όπου η γεύση συναντά την υψηλή αισθητική.

Σε έναν από τους ομορφότερους χώρους της Αθήνας σερβίρουν νέο μενού

Μία προνομιακή βεράντα με την Αθήνα στο πιάτο, έμφαση στην τέχνη και ωραίες γεύσεις.

'Spit Jack' και την Κυριακή στο Golden Hall

Οι Κυριακές αποκτούν γεύση μέσα από την εμπειρία του Spit Jack στο Golden Hall.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.