Για after office μεζεδοκαταστάσεις στο "Mezze Athens"

Το μεζεδοπωλείο του ομίλου Καστελόριζο, στην καρδιά του αθηναϊκού κέντρου, αγκαλιάζει την κουλτούρα του μεζέ με διακριτικό δημιουργικό twist σερβιρισμένα με επιλεγμένα αποστάγματα, μπύρα και καλό κρασί, για να ανέβει το ηθικό και να φύγει το stress της δουλειάς.

MEZZE ATHENS

Η ελληνική ταυτότητα του "Mezze Glyfada” και ο δημιουργικός του χαρακτήρας αγαπήθηκε όταν πρωτοδημιουργήθηκε γράφοντας πλέον μια ιστορία 10 και πλέον ετών με κοινό που το τιμά σταθερά. Αντίστοιχη πορεία διαγράφει και το "Mezze Athens”, το "αδερφάκι” του στην πολυσύχναστη Μητροπόλεως, στέκι με τακτικούς θαμώνες που γεμίζουν τα τραπέζια και τη σάλα του με τη ζεστασιά της παρέας απολαμβάνοντας στιγμές νόστιμης χαλάρωσης. Είναι όμορφη εδώ και αψεγάδιαστη η αναβίωση του παραδοσιακού ελληνικού μεζεδοπωλείου, έχει ξεχωριστό χαρακτήρα και το αρχιτεκτονικό γραφείο ALDESIGN είναι υπεύθυνο γι’ αυτό αφού φρόντισε για τις εικαστικές παρεμβάσεις και τις διακοσμητικές πινελιές που διακριτικά τραβούν το βλέμμα από τη στιγμή που περνάς την πόρτα του. 

MEZZE ATHENS

MEZZE ATHENS

Εδώ δηλώνεις "παρών" από το πρωί για να απολαύσεις τα αρωματικά χαρμάνια καφέ και το φροντισμένο πρωινό τους. Είναι εξάλλου "κοινό μυστικό" η ολοήμερη λειτουργία του μαγαζιού και πολύ το χαιρόμαστε κάθε στιγμή της μέρας. Ωστόσο, αν περάσεις το κατώφλι του μετά τη δουλειά, θα καθίσεις σε μια από τις όμορφες γωνιές του, απολαμβάνοντας τις ορεκτικές μυρωδιές των μπαχαρικών, των ζουμερών κρεάτων και θαλασσινών που κατακλύζουν τα τραπέζια.

MEZZE ATHENS

Ο executive σεφ Μιχάλης Ζάχαρης εμπνέεται από την ελληνική παράδοση και φιλοξενία συστήνοντάς τες με την προσωπική του μαγειρική ματιά. Σαν αυθεντικοί καλοφαγάδες θα τιμήσετε τις φημισμένες σούβλες με μοσχαράκι γάλακτος ή κοτόπουλο, αλλά πριν φτάσετε σε αυτά, προηγούνται η τηγανιά μανιταριών με pesto βασιλικού και γραβιέρα Κρήτης, το Μελιτάτο Αρκαδίας στη σχάρα και το ψητό λουκάνικο με πράσο. Φημίζονται και για το μοσχαρίσιο μπιφτέκι τους, που σερβίρεται με τρπλοτηγανισμένες πατάτες ενώ αν είστε λίγο μεγαλύτερη παρέα, η χοιρινή tomahawk ελληνικής εκτροφής από τη Σπάρτη είναι ό,τι πρέπει. Τα ορεκτικά και πιάτα θαλασσινών όπως το καλαμάρι με παραδοσιακή Παριανή συνταγή, η σούβλα θαλασσινών και η μακαρονάδα με καραβίδες Χαλκίδας, ντομάτα και φέτα, είναι συνταγές ιδανικές για τους λάτρεις της θαλασσοφαγίας. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
10/07/2025

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.

Knack & Snack: Η νέα πιτσαρία του Κεραμεικού είναι και στούντιο τέχνης

Γαστρονομική άφιξη με art vibe στο κέντρο της Αθήνας που ήδη προκαλεί (πολύ) θετικές εντυπώσεις.