Για after office μεζεδοκαταστάσεις στο "Mezze Athens"

Το μεζεδοπωλείο του ομίλου Καστελόριζο, στην καρδιά του αθηναϊκού κέντρου, αγκαλιάζει την κουλτούρα του μεζέ με διακριτικό δημιουργικό twist σερβιρισμένα με επιλεγμένα αποστάγματα, μπύρα και καλό κρασί, για να ανέβει το ηθικό και να φύγει το stress της δουλειάς.

MEZZE ATHENS

Η ελληνική ταυτότητα του "Mezze Glyfada” και ο δημιουργικός του χαρακτήρας αγαπήθηκε όταν πρωτοδημιουργήθηκε γράφοντας πλέον μια ιστορία 10 και πλέον ετών με κοινό που το τιμά σταθερά. Αντίστοιχη πορεία διαγράφει και το "Mezze Athens”, το "αδερφάκι” του στην πολυσύχναστη Μητροπόλεως, στέκι με τακτικούς θαμώνες που γεμίζουν τα τραπέζια και τη σάλα του με τη ζεστασιά της παρέας απολαμβάνοντας στιγμές νόστιμης χαλάρωσης. Είναι όμορφη εδώ και αψεγάδιαστη η αναβίωση του παραδοσιακού ελληνικού μεζεδοπωλείου, έχει ξεχωριστό χαρακτήρα και το αρχιτεκτονικό γραφείο ALDESIGN είναι υπεύθυνο γι’ αυτό αφού φρόντισε για τις εικαστικές παρεμβάσεις και τις διακοσμητικές πινελιές που διακριτικά τραβούν το βλέμμα από τη στιγμή που περνάς την πόρτα του. 

MEZZE ATHENS

MEZZE ATHENS

Εδώ δηλώνεις "παρών" από το πρωί για να απολαύσεις τα αρωματικά χαρμάνια καφέ και το φροντισμένο πρωινό τους. Είναι εξάλλου "κοινό μυστικό" η ολοήμερη λειτουργία του μαγαζιού και πολύ το χαιρόμαστε κάθε στιγμή της μέρας. Ωστόσο, αν περάσεις το κατώφλι του μετά τη δουλειά, θα καθίσεις σε μια από τις όμορφες γωνιές του, απολαμβάνοντας τις ορεκτικές μυρωδιές των μπαχαρικών, των ζουμερών κρεάτων και θαλασσινών που κατακλύζουν τα τραπέζια.

MEZZE ATHENS

Ο executive σεφ Μιχάλης Ζάχαρης εμπνέεται από την ελληνική παράδοση και φιλοξενία συστήνοντάς τες με την προσωπική του μαγειρική ματιά. Σαν αυθεντικοί καλοφαγάδες θα τιμήσετε τις φημισμένες σούβλες με μοσχαράκι γάλακτος ή κοτόπουλο, αλλά πριν φτάσετε σε αυτά, προηγούνται η τηγανιά μανιταριών με pesto βασιλικού και γραβιέρα Κρήτης, το Μελιτάτο Αρκαδίας στη σχάρα και το ψητό λουκάνικο με πράσο. Φημίζονται και για το μοσχαρίσιο μπιφτέκι τους, που σερβίρεται με τρπλοτηγανισμένες πατάτες ενώ αν είστε λίγο μεγαλύτερη παρέα, η χοιρινή tomahawk ελληνικής εκτροφής από τη Σπάρτη είναι ό,τι πρέπει. Τα ορεκτικά και πιάτα θαλασσινών όπως το καλαμάρι με παραδοσιακή Παριανή συνταγή, η σούβλα θαλασσινών και η μακαρονάδα με καραβίδες Χαλκίδας, ντομάτα και φέτα, είναι συνταγές ιδανικές για τους λάτρεις της θαλασσοφαγίας. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Αθήνα του Ανατέλλοντος Ηλίου: Η νέα ιαπωνική γεύση της πόλης

4 νέες προσθήκες στον αθηναϊκό χάρτη ανανεώνουν το ενδιαφέρον για την εξ' Ιαπωνίας νοστιμιά σε πιάτα και ποτήρια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
19/12/2025

Το Athens Gastronomic Forum έρχεται στην Τεχνόπολη

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιείται διεθνές συνέδριο γαστρονομίας, με το Athens Gastronomic Forum να καταφθάνει στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2026.

Νέα εστιατόρια στην Αθήνα: Όλες οι αφίξεις πριν τις γιορτές

Όλα τα νέα και σημαντικά εστιατόρια που ανοίγουν από μέρα σε μέρα και όλα όσα μόλις άνοιξαν και ήδη αγαπήσαμε σε ένα χορταστικό οδοιπορικό στη στολισμένη Αθήνα για όσους αγαπούν τις γιορτινές εξόδους με την αύρα του καινούργιου.

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.