"Gloria Gati": Ιταλικός εκλεκτικισμός στην Πλατεία Καρύτση

H ιταλική brasserie-αδερφάκι του γλυφαδιώτικου “Vittoria Gati”, είναι πολύ καλός λόγος για να παρατείνετε την παραμονή σας στο κέντρο, αν τυχαίνει να εργάζεστε εκεί κοντά.

Gloria Gatti

Μπορεί να έχει την ίδια εθνική γευστική κατεύθυνση με το έτερο ιταλικό εστιατόριο-δημιούργημα του εξαιρετικού σεφ Γιώργου Παπακώστα, ωστόσο το "Gloria Gati” γιορτάζει την οικεία νοστιμιά της κουζίνας της Μπότας με τη φινέτσα μιας brasserie. Σε ατμοσφαιρικό περιβάλλον με ζεστό φωτισμό, που συνδυάζει βιομηχανικά στοιχεία με vintage λεπτομέρειες, θα απολαύσετε, καθισμένοι στις χαρακτηριστικές καρέκλες με τη βιεννέζικη ψάθα, ρετσέτες φτιαγμένες με την ίδια φιλοσοφία του αδερφού-εστιατορίου στη Γλυφάδα, του "Vittoria Gati”. Η "Gloria Gati” επίσης αγαπά τα διαλεχτά υλικά προσφέροντας πιάτα που μιλούν στην ψυχή κάθε λάτρη της Ιταλίας, έχει όμως τη δική της εκφραστική λάμψη και προσωπικότητα. Διόλου τυχαία λοιπόν αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εστιατορικές αφίξεις των τελευταίων δύο ετών. Γενικότερα, είναι ένα μέρος που θα φας και θα πιεις καλά, είτε αυτό που αποζητάς είναι μια ιδανική επιλογή για lunch break, είτε καλοφτιαγμένα after office ποτά, που θα συνοδεύσουν ένα δείπνο μετά τη δουλειά. 

GLORIA GATI

GLORIA GATI

Τι τρώμε λοιπόν εδώ; Θα τσιμπολογήσετε τα gnocco fritto και την burrata από την Απουλία, ραντισμένη με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ενώ θα συνεχίσετε δοκιμάζοντας τη σιγομαγειρεμένη χοιρινή πανσέτα με αφρό παρμεζάνας και γλάσο από κόκκινο κρασί και τη φρέσκια τηγανιτή μοτσαρέλα σε κουρκούτι, που μοστράρονται στις επιλογές με τα antipasti. Αυτά και μια σαλάτα του Καίσαρα με καπνιστή πανσέτα είναι πολύ καλή αρχή. Στο γήπεδο της pizza, παίζουν δυνατά με ζυμάρι 6ήμερης ωρίμασης, που φτιάχνεται από αλεύρι από έναν παραδοσιακό μύλο στα περίχωρα της Νάπολης ενώ πεντανόστιμες σάλτσες και υλικά διαλεγμένα σοφά δίνουν τον τόνο σε επιλογές με διαφορετικές επικαλύψεις, άλλες πιο αρωματικές, άλλες ωδή στην απλότητα, που σε κερδίζουν χωρίς πολλά πολλά. Όπως η "prosciutto”, με mozzarella, παρμεζάνα, ρόκα και κρέμα stracciatella ή η "mortadella", με κρέμα παρμεζάνας, mozzarella και pesto από φιστίκι Αγίνης.

GLORIA GATI

Στα φρέσκα ζυμαρικά, τα λαζάνια με 20 στρώσεις από παραδοσιακή σάλτσα μπολονέζε, τα σιγομαγειρεμένα σε κόκκινο κρασί για 48 ώρες μοσχαρίσια μάγουλα από τα κυρίως και το ριζότο με μανιτάρια, είναι προτάσεις με comfort χαρακτήρα. Όσο για τα γλυκά, τα σουδάκια με κρέμα λευκής σοκολάτας, ζεστή σοκολάτα και καραμελωμένα φουντούκια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σας. 

Περισσότερες πληροφορίες

Gloria Gati

Πλατεία Καρύτση 6, κέντρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στη βόρεια Κέρκυρα, για ένα από τα νοστιμότερα φεστιβάλ του καλοκαιριού

Oι σεφ Χάρης Νικολούζος, Περικλής Κοσκινάς, Μανώλης Παπουτσάκης, Μιχάλης Χάσικος, Γιάννης Μπαξεβάνης και Γρηγόρης Χέλμης υπογράφουν τρεις ξεχωριστές βραδιές στο Restia Culinary Soirees, που επιστρέφει και αναδεικνύει τη νοστιμιά της απλότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/06/2025

To Nobu Food Festival είναι και πάλι εδώ

Το πολυαναμενόμενο φεστιβάλ γεύσης επιστρέφει και φέτος με μία ξεχωριστή διαδρομή που ενώνει τρεις κοσμοπολίτικους ελληνικούς προορισμούς: την Αθήνα, την Πάρο και τη Μύκονο.

Gajah: Το μυστικό νησί της Αθήνας είναι και πάλι εδώ

Το εξωτικό bar restaurant στη σκιά του ΣΕΦ επιστρέφει για ένα ακόμη θέρος και σερβίρει νέα πιάτα με έμπνευση από την Ιταλία.

Σε αυτή την ταβέρνα του 1930, οι Αθηναίοι πηγαίνουν ξανά και ξανά

Γεύσεις χωρίς μυστικά, κρασιά που θα έβρισκες σε γκραν ρεστοράν, έργα τέχνης αλλά, κυρίως, μία μόνιμη αίσθηση διακοπών κάνουν τη διαφορά.

Πού θα φας σήμερα ένα από τα καλύτερα παγωτά της Ελλάδας

Μία ξεχωριστή μέρα αυθεντικής γεύσης σε ένα απροσδόκητο σημείο.

Στη Μαργαρώ ζει ακόμα η παλιά ψαροταβέρνα της γειτονιάς

Ξεκίνησε σαν ταβερνάκι για τον κόσμο του λιμανιού, έφτασε να είναι προορισμός. Η Μαργαρώ προσφέρει εκείνη την απλή, καθημερινή "έξοδο για ψαράκι" που έχει λείψει καιρό τώρα από την πόλη, Κι αυτό στηρίζει τη διαχρονική επιτυχία της.