"Gloria Gati": Ιταλικός εκλεκτικισμός στην Πλατεία Καρύτση

H ιταλική brasserie-αδερφάκι του γλυφαδιώτικου “Vittoria Gati”, είναι πολύ καλός λόγος για να παρατείνετε την παραμονή σας στο κέντρο, αν τυχαίνει να εργάζεστε εκεί κοντά.

Gloria Gatti

Μπορεί να έχει την ίδια εθνική γευστική κατεύθυνση με το έτερο ιταλικό εστιατόριο-δημιούργημα του εξαιρετικού σεφ Γιώργου Παπακώστα, ωστόσο το "Gloria Gati” γιορτάζει την οικεία νοστιμιά της κουζίνας της Μπότας με τη φινέτσα μιας brasserie. Σε ατμοσφαιρικό περιβάλλον με ζεστό φωτισμό, που συνδυάζει βιομηχανικά στοιχεία με vintage λεπτομέρειες, θα απολαύσετε, καθισμένοι στις χαρακτηριστικές καρέκλες με τη βιεννέζικη ψάθα, ρετσέτες φτιαγμένες με την ίδια φιλοσοφία του αδερφού-εστιατορίου στη Γλυφάδα, του "Vittoria Gati”. Η "Gloria Gati” επίσης αγαπά τα διαλεχτά υλικά προσφέροντας πιάτα που μιλούν στην ψυχή κάθε λάτρη της Ιταλίας, έχει όμως τη δική της εκφραστική λάμψη και προσωπικότητα. Διόλου τυχαία λοιπόν αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εστιατορικές αφίξεις των τελευταίων δύο ετών. Γενικότερα, είναι ένα μέρος που θα φας και θα πιεις καλά, είτε αυτό που αποζητάς είναι μια ιδανική επιλογή για lunch break, είτε καλοφτιαγμένα after office ποτά, που θα συνοδεύσουν ένα δείπνο μετά τη δουλειά. 

GLORIA GATI

GLORIA GATI

Τι τρώμε λοιπόν εδώ; Θα τσιμπολογήσετε τα gnocco fritto και την burrata από την Απουλία, ραντισμένη με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ενώ θα συνεχίσετε δοκιμάζοντας τη σιγομαγειρεμένη χοιρινή πανσέτα με αφρό παρμεζάνας και γλάσο από κόκκινο κρασί και τη φρέσκια τηγανιτή μοτσαρέλα σε κουρκούτι, που μοστράρονται στις επιλογές με τα antipasti. Αυτά και μια σαλάτα του Καίσαρα με καπνιστή πανσέτα είναι πολύ καλή αρχή. Στο γήπεδο της pizza, παίζουν δυνατά με ζυμάρι 6ήμερης ωρίμασης, που φτιάχνεται από αλεύρι από έναν παραδοσιακό μύλο στα περίχωρα της Νάπολης ενώ πεντανόστιμες σάλτσες και υλικά διαλεγμένα σοφά δίνουν τον τόνο σε επιλογές με διαφορετικές επικαλύψεις, άλλες πιο αρωματικές, άλλες ωδή στην απλότητα, που σε κερδίζουν χωρίς πολλά πολλά. Όπως η "prosciutto”, με mozzarella, παρμεζάνα, ρόκα και κρέμα stracciatella ή η "mortadella", με κρέμα παρμεζάνας, mozzarella και pesto από φιστίκι Αγίνης.

GLORIA GATI

Στα φρέσκα ζυμαρικά, τα λαζάνια με 20 στρώσεις από παραδοσιακή σάλτσα μπολονέζε, τα σιγομαγειρεμένα σε κόκκινο κρασί για 48 ώρες μοσχαρίσια μάγουλα από τα κυρίως και το ριζότο με μανιτάρια, είναι προτάσεις με comfort χαρακτήρα. Όσο για τα γλυκά, τα σουδάκια με κρέμα λευκής σοκολάτας, ζεστή σοκολάτα και καραμελωμένα φουντούκια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σας. 

Περισσότερες πληροφορίες

Gloria Gati

Πλατεία Καρύτση 6, κέντρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/10/2025

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Sea Satin Athens

Το σημαντικό brand της Μυκόνου γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου.

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.

Στην κουλ γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου για φιλέτο προβατίνας και λευκό Negroni με χαμομήλι

Η Strouga είναι ένα σποτ που συγκεντρώνει τα φώτα στη δημοφιλή πλέον γειτονιά.