Στο "Vittoria Gati" για pizza ψημένη στον ξυλόφουρνο και ζυμαρικά-έπος

Η φινετσάτη σάλα και τα καλοφτιαγμένα ιταλόστροφα πιάτα με μοντέρνο twist της κουζίνας του είναι σταθερά σημεία αναφοράς του «Vittoria Gati» στη Γλυφάδα, πόστο κομμένο και ραμμένο για after office συναντήσεις.

VITTORIA GATTI

Με κομψό μητροπολιτικό διάκοσμο και κουζίνα που σφιχταγκαλιάζει την ιταλική γαστρονομική κουλτούρα, το εστιατόριο του σεφ Γιώργου Παπακώστα αποτελεί ιδανική πρόταση για επαγγελματική έξοδο ή αν θέλουμε να συνδυάσουμε ποτό και νόστιμο γεύμα μια καθημερινή μετά το γραφείο. Γιατί μας αξίζει. 

VITTORIA GATI

VITTORIA GATI

Ο δημιουργός του "Vittoria Gati" γνωρίζει σε βάθος την κουζίνα που το δημιούργημά του αντιπροσωπεύει, γι’ αυτό και στα 6 χρόνια λειτουργίας του, παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια των νοτίων προαστίων με θαμώνες απ’ όλη την Αθήνα. Τον πρώτο λόγο εδώ κρατούν οι ποιοτικές πρώτες ύλες και τα ζυμάρια για την pizza και pasta, όλα παρασκευασμένα εντός. Το μυστικό της επιτυχίας του ζυμαριού της φημισμένης πλέον pizza τους, είναι το αλεύρι, που προμηθεύονται από παραδοσιακό μύλο στη Νάπολη αλλά και η 6ήμερη ωρίμασή του. Ο ξυλόφουρνος με τα ξύλα ελιάς και οξιάς στη συνέχεια προσφέρει την αρτυματική του νοστιμιά μαζί με ωραίες γαρνιτούρες, σε πίτσες με τροφαντό και τραγανό στεφάνι και λεπτό σώμα, σκέτο βάλσαμο με ένα ποτήρι κρασί μετά από μια έντονη μέρα στη δουλειά. Μια "salumi” με καπνιστή σάλτσα ντομάτας, mozzarella fior di latte, παρμεζάνα, καπνιστό προβολόνε, σπεκ, σαλάμι και καπνιστή μαγιονέζα ντομάτας και μια "bianca nera” με πάστα μαύρης τρούφας, μοτσαρέλα fior di latte, καπνιστό σπεκ και τριμμένη μαύρη τρούφα δίνουν τον γευστικό τόνο ωστόσο, πριν φτάσετε εδώ, στο τραπέζι θα αριβάρουν πρώτα τα τροφαντά κεφτεδάκια από μοσχαρίσιο κιμά και το ταρτάρ από μοσχαρίσιο φιλέτο με μυρωδικά, παρμεζάνα και λάδι τρούφας. Τα πλατό εκλεκτών αλλαντικών και τυριών τους είναι επίσης εξαιρετική πρόταση για τσιμπολόγημα συνοδεία κρασιών από την αξιόλογη κάβα τους και διαλεχτών ντιπ. 

VITTORIA GATI

VITTORIA GATI

Φτάνοντας στα ριζότι και τα φρέσκα ζυμαρικά, που δίκαια διεκδικούν την μερίδα του λέοντος στις προτιμήσεις μας, τα paccheri με σάλτσα caccio e peppe και διάφραγμα black angus, το casarecce με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι ραγού και αφρό παρμεζάνας, τα χειροποίητα νιόκι πατάτας με κόκορα μαγειρεμένο σε κόκκινο κρασί και το σωστά χυλωμένο ριζότο τους με σαφράν και γαρίδες θα σας κάνουν να αναφωνήσετε "viva Italia”. Από κυρίως, αναζητήστε τις κοπές ημέρας και δοκιμάστε το κοτόπουλο μιλανέζε με σάλτσα ιταλικών τυριών ενώ για το γλυκό φινάλε, τι καλύτερο από ένα αυθεντικό τιραμισού με μερικές γουλιές επιδόρπιου κρασιού;

vittoriagati.com

Περισσότερες πληροφορίες

Vittoria Gati

Πλατεία Νυμφών 1, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ολόφρεσκο μενού στο πιο προνομιούχο "Balcony" με θέα την Ακρόπολη

Κομψό μπαλκόνι στο Κουκάκι "μαγειρεύει" καινούργιες προτάσεις μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/11/2025

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για το "Φίτα"

Η sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου δείχνει να διανύει περίοδο φόρμας στη δεύτερη ζωή της, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

Sunday Table: Στο The Dolli's Rooftop Restaurant στρώνουν κυριακάτικο τραπέζι

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.