S.Pellegrino: Μας υποδέχεται στην ταβέρνα "Kolokithas"

Η οικογενειακή ταβέρνα στην Πλαγιά Αιτωλοακαρνανίας κρατά την παράδοση ζωντανή με πιάτα οικεία αλλά και φρέσκες προσθήκες που την καθιστούν σταθερή γευστική αξία στην περιοχή.

Kolokithas

Άνοιξε τις πόρτες της από το 1977 στην Πλαγιά Αιτωλοακαρνανίας δίπλα από τη Λευκάδα κρατώντας ψηλά τη σημαία της παράδοσης και μέχρι σήμερα συνεχίζει να προσφέρει αγαπημένα πιάτα ελληνικής κουζίνας για τις παρέες και τις οικογένειες που συχνάζουν στα τραπέζια της. Δεν επιλέγουν εξάλλου τυχαία την ταβέρνα "Kolokithas" οι μερακλήδες της γεύσης από κάθε γωνιά της Ελλάδας -και όχι μόνο- αφού εδώ βρίσκουν κλασικούς αγαπημένους μεζέδες και σουβλιστά, ζουμερά, σωστά ψημένα κρεατικά, μπουκιά και συχώριο. 

Kolokithas

Kolokithas

Από γενιά σε γενιά οι ιδιοκτήτες τα τελευταία χρόνια διατήρησαν το βασικό χαρακτήρα του κλασικού αυτού πόστου εξελίσσοντάς το όμως παράλληλα διακριτικά σε μοντέρνα ταβέρνα καθώς δίπλα σε γνωστούς μεζέδες περιωπής όπως κοκορέτσι σπληνάντερο βρίσκουμε πλέον και rib eye συνδιαζοντας έτσι την παραδοσιακή, απλή κουζίνα με ειδικές κοπές. 

Kolokithas

Η φιλοξενία εδώ είναι ζεστή και εδώ με σπιτική θέρμη θα σας περιποιηθούν φέρνοντας στο τραπέζι επιλεγμένα προϊόντα εποχής και υλικά ντόπια, από το χωριό καθώς και μπόλικο κρασάκι με ούζο για τα τσουγκρίσματα της παρέας. Ακριβώς όπως πρέπει. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
18/12/2025

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.

Η κατευναστική νοστιμιά του ΄Καφενείου'

Το σημαντικό σποτ του Κολωνακίου επέστρεψε για τα καλά με καθημερινό, καλομαγειρεμένο ελληνικό φαγητό αλλά και τον ρόλο του σημείου συνάντησης στη δημοφιλή γειτονιά της πόλης.

Δύο μαέστροι της αθηναϊκής πίτσας δίνουν ραντεβού στη Βούλα

Η πίτσα, ως πράξη δημιουργίας και μοιράσματος, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή συνεργασία στο Etien Pizza Bar.