Μαθαίνουμε… ιταλικά με το Lurisia: Ιταλικά cibi και aperitivi στο "Dry Café & Spuntino"

Το premium ιταλικό νερό των Άλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακωρύχου, γίνεται ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φινετσάτες γευστικές διευθύνσεις της πόλης και μας καλεί στο αγαπημένο του στέκι στο Κολωνάκι για να γευτούμε τα μοναδικά Ιταλικά του πιάτα.

Dry Café & Spuntino

'Ενα από τα πιο μονάκριβα στέκια του Κολωνακίου, με ιστορία που μετρά μιάμιση δεκαετία, το "Dry – Café & Spuntino" είναι το αγαπημένο μας ραντεβού για ιταλικό φαγητό και aperitivo, με τον όμορφο, φινετσάτο χώρο του να μετατρέπεται σε γευστικό καταφύγιο στο κέντρο της πόλης κάθε φορά που οι ορέξεις μας μάς τραβούν προς τις γεύσεις της γειτονικής χώρας. Ο αυθεντικός χαρακτήρας του το έχει κάνει φαβορί στην crème de la crème του κολωνακιώτικου κοινού, που συγκεντρώνεται καθημερινά στα μικρά τραπεζάκια του πεζοδρομίου. Οι φίνες γεύσεις του, όμως, είναι ο πραγματικός λόγος που το spot αυτό έχει κερδίσει μια θέση στην καρδιά μας.

Dry Café & Spuntino στο Κολωνάκι

Σύνθημα για έναρξη δίνουν οι φινετσάτες μπρουσκέτες – σε συνδυασμό με πλούσια γκοργκοντζόλα με ντελικάτη μαρμελάδα σύκο και αέρινο προσούτο, ενώ ο κατάλογος περιλαμβάνει δροσερές σαλάτες, όπως η κινόα με μαύρο ρύζι, φακές μπελούγκα, ντοματίνια και dressing ρόδι-τζίντζερ. Επίσης, στο επίκεντρο βρίσκονται οι ιταλικές πίτσες σαν την τρουφάτη με μανιτάρια, μασκαρπόνε και παρμεζάνα, αλλά και τα ζουμερά κρεατικά και ψαρικά, όπως η μοσχαρίσια ταλιάτα με baby πατάτες, το ψητό κοτόπουλο με μαύρο ρύζι και ο σολομός σχάρας με ψητά λαχανικά και αγιολί.

Lurisia

Οι παραπάνω είναι μερικές από τις αγαπημένες γεύσεις του premium ιταλικού νερού Lurisia, που φέρνει τη φινέτσα του Πιεμόντε στο ποτήρι, γεννημένο στην καρδιά των 'Άλπεων κι εμπλουτισμένο με τη γεύση της εξερεύνησης. Συνδέεται, άλλωστε, με έναν συναρπαστικό θρύλο, όπου το χτύπημα της αξίνας ενός ανθρακορύχου στους πρόποδες των Δυτικών Άλπεων, πριν από δυο περίπου αιώνες, αποκάλυψε στο βράχο μια πηγή νερού εξαιρετικού για κατανάλωση, αλλά κι επούλωση πληγών. Η φήμη του, μάλιστα, κύλησε πέρα ​​από τα σύνορα της περιοχής, με τη βραβευμένη με Νόμπελ, Μαρία Κιουρί να επισκέπτεται την πηγή και να πιστοποιεί τις εξαιρετικές ιδιότητες του λίγα χρόνια μετά. 

Εμπνευσμένοι από το θρύλο του εξερευνητή, λοιπόν, και με οδηγό το premium ιταλικό νερό Lurisia με τη βραβευμένη φιάλη του σε σχήμα φαναριού ανθρακορύχου, ανακαλύπτουμε κι εμείς μερικές από τις πιο φίνες γευστικές γωνιές της πόλης. Ακολουθήστε μας

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το premium νερό Lurisia θα βρείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
31/10/2025

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.

Sea You, μια νέα 'μεζερί' μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι

Με έμπνευση από τη χαλαρή, 'κοινόχρηστη' φιλοσοφία του μεζέ, το νέο θαλασσινό εστιατόριο συνδυάζει νησιωτική ανεμελιά και αθηναϊκή κομψότητα.

Στα 'ψηλά' της Ακαδημίας, τρως μία από τις τοπ ιαπωνικές κουζίνες της Αθήνας

Η δημιουργικότητα του ταλαντούχου σεφ Δημήτρη Κότσαλη στρέφει τα φώτα στο εστιατόριο Nyx, στα 'ορεινά' του ξενοδοχείου Academias.