Μαθαίνουμε… ιταλικά με το Lurisia: Μοναδικές μακαρονάδες στο Tony Bonanno

Το premium ιταλικό νερό των Άλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακωρύχου, γίνεται ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φινετσάτες γευστικές διευθύνσεις της πόλης και μας καλεί στο αγαπημένο του ιταλικό στον Πειραιά, για μαφιόζικες μακαρονάδες σε Little Italy σκηνικό.

Tony Bonanno ιταλικό στον Πειραιά

Σαν βγαλμένο από ταινία του Σκορσέζε, το "Tony Bonnano" είναι μια Μικρή Ιταλία στο απόκεντρο του Μικρολίμανου, με το αυθεντικό της σκηνικό να μας μεταφέρει από τη γειτονιά του Ναυτικού Ομίλου κατευθείαν σ’ εκείνες του Δον Βίτο Κορλεόνε. Μικρή ψηλοτάβανη σάλα, με ξύλινα τραπέζια σκεπασμένα με μικρά πλακάκια κάτω απ’ το χοντρό λευκό τραπεζομάντιλο και ασπρόμαυρες φωτογραφίες στους τοίχους, θέτουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Σουξέ απ’ το μουσικό παλμαρέ των ιταλοαμερικανών του '70 ντύνουν το ηχητικό background του κινηματογραφικού καρέ, και πληθωρικές μακαρονάδες βγαίνουν από την κουζίνα, για να δώσουν γεύση στο χωροχρονικό ταξίδι που ετοιμάζει κάθε βράδι το "Tony Bonnano".

Tony Bonanno ιταλικό στον Πειραιά

Φρέσκα μακαρόνια σωστά βρασμένα, με σάλτσες βασισμένες στο συνταγολόγιο της Σικελίας, συνθέτουν εδώ το κύριο θέμα. 'Όμως, σαλάτες, ριζότι, κρεατικά, αλλά και πιάτα με ψάρι και θαλασσινά ολοκληρώνουν την γαστρονομική εμπειρία. Λατρεμένα πιάτα αποτελούν τα βραχάκια πατάτας με τη φλούδα, τα φρέσκα νιόκι με σπανάκι, αλλά και οι παπαρδέλες με λουκάνικο και μανιτάρια. Δεν θα μπορούσε κανείς να κρύψει ότι έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο μαγαζί, ενώ η wine list είναι μια άλλη, ξεχωριστή γευστική βεντάλια, με επιλογές από Ιταλία και Ελλάδα να σιγοντάρουν την απόλαυση. 

Lurisia

Οι παραπάνω είναι μερικές από τις αγαπημένες γεύσεις του premium ιταλικού νερού Lurisia, που φέρνει τη φινέτσα του Πιεμόντε στο ποτήρι, γεννημένο στην καρδιά των 'Άλπεων κι εμπλουτισμένο με τη γεύση της εξερεύνησης. Συνδέεται, άλλωστε, με έναν συναρπαστικό θρύλο, όπου το χτύπημα της αξίνας ενός ανθρακορύχου στους πρόποδες των Δυτικών Άλπεων, πριν από δυο περίπου αιώνες, αποκάλυψε στο βράχο μια πηγή νερού εξαιρετικού για κατανάλωση, αλλά κι επούλωση πληγών. Η φήμη του, μάλιστα, κύλησε πέρα ​​από τα σύνορα της περιοχής, με τη βραβευμένη με Νόμπελ, Μαρία Κιουρί να επισκέπτεται την πηγή και να πιστοποιεί τις εξαιρετικές ιδιότητες του λίγα χρόνια μετά. 

Εμπνευσμένοι από το θρύλο του εξερευνητή, λοιπόν, και με οδηγό το premium ιταλικό νερό Lurisia με τη βραβευμένη φιάλη του σε σχήμα φαναριού ανθρακορύχου, ανακαλύπτουμε κι εμείς μερικές από τις πιο φίνες γευστικές γωνιές της πόλης. Ακολουθήστε μας

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το premium νερό Lurisia θα βρείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.