Μαθαίνουμε… Ιταλικά με το Lurisia: Αυθεντικά κλασικά στο Vittoria Gatti

Το premium ιταλικό νερό των Άλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακωρύχου, γίνεται ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φινετσάτες γευστικές διευθύνσεις της πόλης και μας καλεί στο αγαπημένο του ιταλικό στη Γλυφάδα, για αυθεντική bolognese και Ιταλική κουζίνα με προσωπικότητα.

Vittoria Gatti

Με τη μακρά οικογενειακή παράδοση σε επιτυχημένα εστιατόρια να πηγαίνει αρκετά πίσω, στη δεκαετία του '90 (τότε που ο πατέρας, Γιάννης Παπακώστας, είχε "αναστατώσει" το Κολωνάκι των ‘90s με το θρυλικό "Casa di Pasta), ο Γιώργος Παπακώστας και τα αδέρφια του, Φάνης και Θανάσης, έχουν αφήσει στίγμα στην αθηναϊκή εστίαση με σειρά επιτυχημένων γευστικών projects σε όλη την πόλη. Ναυαρχίδα τους, όμως, παραμένει το "Vittoria Gatti", μια σύγχρονη ιταλική brasserie στο κέντρο της Γλυφάδας, όπου ο Γιώργος μοιράζεται την κουζίνα με τον Σάββα Λαζαρίδη.

Vittoria Gatti Vitello Tonnato

Οι δυο τους συνυπογράφουν ένα μενού που αντλεί έμπνευση από αυθεντικά ιταλικά στοιχεία, για να προτείνει πιάτα που φέρνουν τη γεύση της ιταλικής φινέτσας στο σύγχρονο μεσογειακό σκηνικό. Για παράδειγμα, το Vitello Tonnato, αλλά και τα Arancini al Pomodoro έχουν πια αμέτρητους φανατικούς θαυμαστές. Αντίστοιχο αριθμό θαυμαστών έχουν αποκτήσει και τα gniochi ala norma με καπνιστή μελιτζάνα και χταπόδι, που φτιάχνονται επί τόπου και δίνουν έμφαση στη μεσογειακή φρεσκάδα. Επίσης, μεγάλη επιτυχία αποτελούν τα agnolotti, γεμιστά με μοσχάρι, ricotta και οι papardele Bolognese με την αυθεντική μπολονέζικη συνταγή του ραγού. Ήξερες, όμως, ότι το αλεύρι που φτάνει στη Γλυφάδα αποκλειστικά για το "Vittoria Gatti", προέρχεται από παραδοσιακό μύλο στα περίχωρα της Νάπολης; Το μοναδικό αυτό ζυμάρι γίνεται η βάση για τις φρέσκες πίτσες που ψήνονται σε ξυλόφουρνο με ελιά και σκεπάζονται με εκλεκτά toppings, όπως η caprese με σάλτσα ντομάτας, ντοματίνια κονφί, μοτσαρέλα και στρατσιατέλα. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα, αποτελεί επίσης, η Mortadella με κρέμα παρμεζάνας, πέστο φυστικιού, μορταδέλα και η Bianca Nera με πάστα μαύρης τρούφας, μοτσαρέλα fior di latte και φρέσκια τριμμένη τρούφα. 

Lurisia

Οι παραπάνω είναι μερικές από τις αγαπημένες γεύσεις του premium ιταλικού νερού Lurisia, που φέρνει τη φινέτσα του Πιεμόντε στο ποτήρι, γεννημένο στην καρδιά των 'Άλπεων κι εμπλουτισμένο με τη γεύση της εξερεύνησης. Συνδέεται, άλλωστε, με έναν συναρπαστικό θρύλο, όπου το χτύπημα της αξίνας ενός ανθρακορύχου στους πρόποδες των Δυτικών Άλπεων, πριν από δυο περίπου αιώνες, αποκάλυψε στο βράχο μια πηγή νερού εξαιρετικού για κατανάλωση, αλλά κι επούλωση πληγών. Η φήμη του, μάλιστα, κύλησε πέρα ​​από τα σύνορα της περιοχής, με τη βραβευμένη με Νόμπελ, Μαρία Κιουρί να επισκέπτεται την πηγή και να πιστοποιεί τις εξαιρετικές ιδιότητες του λίγα χρόνια μετά. 

Εμπνευσμένοι από το θρύλο του εξερευνητή, λοιπόν, και με οδηγό το premium ιταλικό νερό Lurisia με τη βραβευμένη φιάλη του σε σχήμα φαναριού ανθρακορύχου, ανακαλύπτουμε κι εμείς μερικές από τις πιο φίνες γευστικές γωνιές της πόλης. Ακολουθήστε μας

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το premium νερό Lurisia θα βρείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.