Προσιτά, vegan, φιλικά, τα κρασιά της Boutzounis Fine Wines μάς φτιάχνουν το Πασχαλινό τραπέζι

Η αντίστροφη μέτρηση για το Πάσχα έχει ξεκινήσει και στην αναζήτηση των κρασιών που θα πλαισιώσουν τα ανοιξιάτικα τραπέζια, ανακαλύψαμε αυτά της Maison Castel.

Πάσχα

Η φιλοσοφία είναι η εξής : φιλικά, προσβάσιμα κρασιά, που θα τα εκτμήσουμε από την πρώτη κιόλας γουλιά, χωρίς να απαιτείται πολλή σκέψη. Η Μaison Castel προσφέρει αυτό ακριβώς, φέρνοντας στο ποτήρι μας την πολυτέλεια των γαλλικών κρασιών, και συγκεκριμένα αυτών του Bordeaux, της Προβηγκίας, της κοιλάδας του Ροδανού και του Λίγηρα και της Βουργουνδίας. Με ετικέτες κατάλληλες για vegans, ο καθένας από εμάς θα βρει το αγαπημένο του κρασί για τις αναστάσιμες και πασχαλινές στιγμές.

Boutzounis

Για τη μαγειρίτσα

Μεγάλο Σάββατο και δε βλέπουμε την ώρα για τη μαγειρίτσα μετά τις χαρμόσυνες καμπάνες της Ανάστασης. Απαιτητικό πιάτο, με έντονες γεύσεις και πλούσια υφή, μπόλικα μυρωδικά κι αυγολέμονο. Την ισορροπία στον ουρανίσκο μας θα φέρει το Touraine Sauvignon Blanc από το Λίγηρα, αρωματικό, με ανθικές και φρουτώδεις νότες, που θα μας χαρίσει τη φρεσκάδα που χρειαζόμαστε. Από την άλλη, η διαφορετική έκφραση του Sauvignon Blanc από την περιοχή του Bordeaux είναι αυτό που ψάχνουν όσοι θα προτιμήσουν μια χορτοφαγική εκδοχή της μαγειρίτσας, με λαχανικά. Τον κομψό αρωματικό χαρακτήρα του κρασιού συμπληρώνει η ορυκτότητα, δίνοντας μια μακρά επίγευση.

Boutzounis

Για τα ορεκτικά 

Ανήμερα του Πάσχα οι ετοιμασίες είναι πολλές. Όση ώρα σουβλίζουμε το αρνί ή δίνουμε ρεσιτάλ στην κουζίνα φτιάχοντας τα πρώτα μεζεδάκια, παίρνουμε λίγο χρόνο να απολαύσουμε το Cuvée Rosée, ένα δροσιστικό ροζέ αφρώδες κρασί που θα μας ξεδιψάσει με τις ζωηρές αλλά κομψές του φυσαλίδες και τις γεύσεις από κόκκινα φρούτα. Κι όταν σερβιριστούν οι σαλάτες, τα πλατό τυριών κι αλλαντικών και τσουγκρίσουμε τα αυγά, θα συνεχίσουμε με ένα ροζέ από την κοιλάδα του Λίγηρα, το Rosé d'Anjou. Φρουτώδες και ντελικάτο, συνοδεύει εξαιρετικά τα πρώτα τσιμπολογήματα, διατηρώντας την τυπικότητα με μια μοντέρνα πινελιά.

Boutzounis

Για τον οβελία

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε έχει φτάσει. Ο λαχταριστός οβελίας λιώνει στο στόμα και αποζητά ένα πλούσιο, γεμάτο και με καλό όγκο κρασί, που θα αγκαλιάσει την πληθωρικότητα του κρέατος. Το Bordeaux Merlot από το φημισμένο Μπορντό, έχει όλο το πακέτο, με νότες από μαύρα φρούτα και μπαχαρικά που θα αντισταθμίσουν τη λιπαρότητα. Κι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τη κόκκινη παλέτα, το Cotes de Provence είναι ένα ροζέ με προωπικότητα, σκιαγραφώντας το terroir της Προβηγκίας. Ντελικάτο, με νύξεις από κόκκινα μούρα κι εσπεριδοειδή, θα μας μυήσει στην άνοιξη.  

Καλές γιορτές!

boutzounis.gr | I.G: @boutzounis_wines

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Hafu του Σωτήρη Κοντιζά ανοίγει πλέον και το μεσημέρι

Σε περίπτωση που αναζητούσες μια ακόμη επιλογή για lunch στο αθηναϊκό κέντρο, μόλις τη βρήκες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.