The Wine Barrel: Πάσχα με το κρασί που μας έρχεται.. κουτί!

Το αγαπημένο μας βαρελάκι ήρθε για να μείνει και να πρωταγωνιστήσει σε όλες τις –ανοιξιάτικες πλέον- στιγμές με την οικογένεια και τους φίλους μας.

Wine barrel

Το Wine Barrel είναι η ζωντανή απόδειξη ότι πρέπει να σκεφτόμαστε out of the box. Καταργώντας όλα τα στερεότυπα, τοποθετεί το κρασί in the box με ένα ποιοτικό προϊόν που θα συντροφέψει όλα τα γέλια και τα τσουγκρίσματα, ενώ δε θα λείψει από τα αναστάσιμα και Πασχαλινά τραπέζια που κοντοζυγώνουν. Μαζεμένοι γύρω από ένα μεγάλο γεμάτο από φαγητά τραπέζι στην αυλή, αυτό που θα συμπληρώσει το εαρινό μπουκέτο αρωμάτων είναι ένα ποτήρι Wine Barrel, έρωτας με την πρώτη γουλιά. 

Κρασί Φαγητό Γιορτή

Πολυποικιλιακοί οίνοι από εκλεκτούς ελληνικούς αμπελώνες έρχονται να προστεθούν στη λίστα μας για το wine & food pairing, γιατί φέτος το Πάσχα αποφασίσαμε ότι θα κλέψουμε λίγη από τη δόξα των sommeliers με μόλις τρία κρασιά. Το λευκό (Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Sauvignon Blanc)  ταιριάζει γάντι με τη μαγειρίτσα, αφού η δροσιστική του οξύτητα είναι ιδανική για τη λιπαρότητα του πιάτου. Αν μπορούσαμε να κλείσουμε την άνοιξη σε ένα κουτί, το αποτέλεσμα θα ήταν το ροζέ από Syrah και Grenache Rouge. Γευστικός παράδεισος όταν συνδυάζεται με το κοντοσούβλι, τα πρώτα μεζεδάκια και –γιατί όχι- με τη μαγειρίτσα. Ο επιβλητικός οβελίας δε θα συνοδευτεί με άλλο από το εκφραστικό κόκκινο, από Cabernet Sauvignon και Syrah που θα γεμίσουμε και θα ξαναγεμίσουμε τα ποτήρια μας, αφού το φαγοπότι θα συνεχιστεί για ώρες. Άλλωστε, ο χορός και το γλέντι ανοίγουν την όρεξη.

Κρασί φαγητό Γιορτή

Κι αν δεν καταναλώσουμε τα κρασιά άμεσα, σίγουρα δε θα αγχωθούμε. Διατηρούν τη φρεσκάδα και την ποιότητά τους ακόμα και 8 εβδομάδες μετά από το άνοιγμα, μέχρι τελευταίας σταγόνας. Κι αυτό χάρη στη συσκευασία τους, που μας έχει κερδίσει ήδη από το ράφι, γιατί είναι πρακτική, εύκολη στη μεταφορά κι αποθήκευση στο ψυγείο μας και φυσικά eco-friendly αφού είναι πλήρως ανακυκλώσιμη. Για την τιμή δε χρειάζεται να συζητήσουμε‧ η πιο value for money επιλογή, γιατί δε μας αρέσει να συμβιβαζόμαστε.

Κρασί Φαγητό Γιορτή

Το Wine Barrel δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει το κρασί σε γυάλινο μπουκάλι και φέρνει την επ-ανάσταση, κάνοντάς μας να μην ξεκολλάμε από το βρυσάκι του!

thewinebarrel.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το νέο 'Artisanal' του Γιάννη Παρίκου είναι εδώ

Ανοίγει ξανά αυτή την Παρασκευή το σημαντικό κηφισιώτικο σποτ, με ανανεωμένο χώρο, κάρτα και αίσθηση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
09/12/2025

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει εκλεκτές γεύσεις και κοκτέιλ στο "Azimouthio"

Η ηθοποιός και δεινή foodie στρέφει το γαστρονομικό της ραντάρ σε μια από τις πιο ζεστές γωνιές της Αμφιάλης με εκλεκτές γευστικές προτάσεις και ενδιαφέρουσα μπάρα.

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

Δημήτρη Μουδιέ, πώς είναι να σερβίρεις το ακριβότερο tasting menu της Μπανγκόκ;

Συναντήσαμε τον σεφ του "Ore" στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, νικητή του βραβείου ΑΡΓΩ για τη γαστρονομία το 2025 αλλά και βραβευμένο με 1 Μαχαίρι στα Best Chef Awards, και μιλήσαμε μαζί του για το εστιατόριο με το ελληνικό όνομα, τα δεινά των γαστρονομικών trends, τη δημιουργικότητα στην ακραία αφαίρεση, και την αξία των διακρίσεων.

Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος: H γεύση πρέπει να σέβεται τον οργανισμό

Ο αναγνωρισμένος σεφ χαρτογραφεί μια πορεία που συνδυάζει τεχνική ακρίβεια, διεθνείς εμπειρίες και την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη για πιάτα υψηλής θρεπτικής αξίας.

"Το Μαγαζάκι Που Λέγαμε": Ταξίδι γεύσεων με φόντο την Παλιά Πόλη των Ιωαννίνων

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων, πυροδοτώτησε το ρεύμα των μικρών προσωπικών εστιατορίων στην πόλη.

"Κοντοσώρος": Συνεχίζει επάξια την ελληνική γευστική κληρονομιά στο Ξινό Νερό

Το Ξινό Νερό, το απομακρυσμένο χωριουδάκι της Φλώρινας, μετατράπηκε σε προορισμό για φίλους της καλοφαγίας χάρη στη γευστική μοναδικότητα αυτού του μαγαζιού-διαμάντι.