Το ξενοδοχείο President σε λαμπερά γαστρο-γιορτινά μονοπάτια

president

Τα φώτα στο ιστορικό ξενοδοχείο- κόσμημα της Αθήνας έχουν ήδη ανάψει προμηνύοντας μαγικές γιορτές στο εμβληματικό President στην καρδιά της πόλης. Μετρώντας ιστορία σχεδόν μισού αιώνα, το κτίριο- αρχιτεκτονικό ορόσημο που φέρει την υπογραφή του διάσημου Έλληνα αρχιτέκτονα Ιωάννη Βικέλα θεωρείται από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες στο αθηναϊκό skyline. Από αυτό ακριβώς το ύψος που το αστικό τοπίο γίνεται ένα με τον ουρανό, το ψηλότερο roof garden ξενοδοχείου στην Ελλάδα, το "Penthouse 21" χαρίζει απλόχερα θεαματική πανοραμική θέα, ορίζοντας την έννοια του grand hotel στο κέντρο της πόλης. Ο ίδιος χώρος για τις φετινές γιορτές, έχει βάλει τα καλά του και μας καλεί να απολαύσουμε εμπνευσμένα εορταστικά μενού και κοκτέιλ αλλά και ωραίες μουσικές από Dj την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, κάτω από τον αττικό ουρανό. 

president

Σημείο αιχμής πέρα από την εντυπωσιακή θέα, αποτελούν τα κομψά δωμάτια που αποπνέουν διακριτική πολυτέλεια με τον πιο φινετσάτο τρόπο, δίνοντας μας την αφορμή για να απολαύσουμε ξεχωριστές γιορτινές εμπειρίες, εντός αστικού ιστού. Στον εορταστικό ρυθμό μας συντονίζει εξίσου το ατμοσφαιρικό Avenue Bistro, που έχει προετοιμάσει μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία βασισμένη στην δημιουργική μεσογειακή κουζίνα, υπό την εποπτεία του βραβευμένου με 3* Michelin Jerome Serres. Πιστός σε ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό στιλ που ξεχωρίζει για την αφοσίωσή του στην κορυφαία πρώτη ύλη και την σωστή διαχείρισή της, ο βραβευμένος σεφ έχει επιμεληθεί ειδικά για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ένα άκρως εντυπωσιακό menu dégustation 5 πιάτων με μοντέρνα ανάγνωση των γιορτινών πιάτων. 

president

Μάλιστα για την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, γιορτινές μελωδίες θα κατακλύσουν την σάλα του Avenue Bistro, από τον Κώστα Γιαξόγλου στο πιάνο και Γιάννη Παπαναστασίου στο σαξόφωνο που θα ολοκληρώσουν την γκράντε ατμόσφαιρα. 

president

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το ουζερί-μύθος του αθηναϊκού κέντρου

Καλούδια του αφρού και του βυθού, αποστάγματα φίνα και ατμόσφαιρα ανεμελιάς συνθέτουν το σκηνικό στην πλατεία Βικτωρίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
12/05/2025

Γεύση και άρωμα Τήνου με το "Μικρό Καράβι" να πιάνει λιμάνι στη Γλυφάδα

Το βραβευμένο "Μικρό Καράβι", με καπετάνιο τον Αντώνη Ψάλτη, έδεσε στη Γλυφάδα για να στρώσει τα τραπέζια του Ark με τα πεντανόστιμα προϊόντα και τη γευστική παράδοση του αγαπημένου νησιού.

Όλα τα εστιατορικά νέα των νησιών γι' αυτό το καλοκαίρι

Σαλπάρουμε για τα ελληνικά πελάγη της γεύσης, με καπετάνιους τους σεφ που θα νοστιμίσουν το θέρος.

Τι μαγειρεύει ένας Κολομβιανός στην Αθήνα;

Σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, θα ταξιδέψεις στη Λατινική Αμερική, με προσεγμένες nikkei και chifa προτάσεις.

Πάρτι με spritz και πίτσες στο κέντρο

Με την υπογραφή του Louza και του Mozz:art.

Πώς μεταφράζεται η γαστροταβέρνα Θεσσαλονίκης στα αθηναϊκά;

Το "Σεράμικο" του Κεραμεικού έχει μια πολύ καλή απάντηση, το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου "Σέμπρικου", δηλαδή, που μιξάρει παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς. Διαβάστε την κριτική μας!

Τι τρώει ο Πάπας και οι Καρδινάλιοι μέσα στο Κονκλάβιο;

Ισχύει ότι οι μερίδες τους μειώνονται όταν αργούν να βγάλουν απόφαση;