Σημαντικές διακρίσεις για τα κρασιά του Κτήματος Γεροβασιλείου

Τα κρασιά αναγνωρίστηκαν παγκοσμίως με σημαντικές διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ και διαγωνισμούς κρασιού.

Κτήμα Γεροβασιλείου

Το Κτήμα Γεροβασιλείου δραστηριοποιείται στο χώρο του αμπελιού και του κρασιού από το 1981. Στις πλαγιές της Επανομής, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, ο ιδιαίτερα φροντισμένος αμπελώνας περιβάλλει το σύγχρονο οινοποιείο, όπου παράγονται τα γνωστά κρασιά του Κτήματος. Η επιβράβευση όλων των προσπαθειών του Βαγγέλη Γεροβασιλείου και των συνεργατών του έρχεται με διακρίσεις του ίδιου και των κρασιών του σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Παρακάτω οι πιο πρόσφατες διακρίσεις του Κτήματος.

Decanter World Wine Awards 2022, Αγγλία

5 Ασημένια και 6 Χάλκινα Μετάλλια έλαβαν τα κρασιά του Κτήματος Γεροβασιλείου στο "Decanter World Wine Awards 2022", τον μεγαλύτερο και σημαντικότερο διαγωνισμό κρασιού παγκοσμίως, που διοργανώνει το περιοδικό Decanter.

Ασημένια Μετάλλια: Λευκό 2021, Μαλαγουζιά 2021, Avaton 2019, Viognier 2021, Museum Collection Λευκό 2019

Χάλκινα Μετάλλια: Ξινόμαυρο 2021, Sauvignon Blanc 2020, Chardonnay 2020, Syrah 2020, Evangelo 2020, Museum Collection Ερυθρό 2019

Mundus Vini Spring Tasting 2022, Γερμανία

Evangelo Κτήμα Γεροβασιλείου

Πάνω από 12.000 κρασιά δοκιμάστηκαν τυφλά από 300 επαγγελματίες του κρασιού. Το Κτήμα Γεροβασιλείου έλαβε 2 Χρυσά και 1 Ασημένιο Μετάλλιο.

Χρυσά Μετάλλια: Avaton 2019, Evangelo 2020

Ασημένιο Μετάλλιο: Μαλαγουζιά 2021

Chardonnay du Monde 2022, Γαλλία

Κτήμα Γεροβασιλείου Chardonnay

546 Chardonnay από 32 οινοπαραγωγικές χώρες δοκιμάστηκαν τυφλά από επαγγελματίες κρασιού. Το Κτήμα Γεροβασιλείου Chardonnay 2020 κατάφερε να κατακτήσει μία θέση ανάμεσα στα καλύτερα Chardonnay του κόσμου.

Ασημένιο Μετάλλιο: Chardonnay 2020

The Balkans International Wine Competition 2022, Βουλγαρία

Κτήμα Γεροβασιλείου Sauvignon Blanc

1 Μεγάλο Χρυσό, 3 Χρυσά και 4 Ασημένια Μετάλλια έλαβαν τα κρασιά στον διεθνή διαγωνισμό των Βαλκανίων, που φέτος πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, στο νησί της Σαλαμίνας.

Μεγάλο Χρυσό Μετάλλιο: Λευκό 2021

Χρυσά Μετάλλια: Μαλαγουζιά 2021, Sauvignon Blanc 2021, Avaton 2019

Ασημένια Μετάλλια: Viognier 2021, Chardonnay 2021, Syrah 2020, Evangelo 2020

Berliner Wein Trophy 2022, Γερμανία

Κτήμα Γεροβασιλείου Avaton

14.000 κρασιά από 40 οινοπαραγωγικές χώρες δοκιμάστηκαν τυφλά από 400 επαγγελματίες κρασιού. Το Κτήμα Γεροβασιλείου έλαβε 4 Χρυσά Μετάλλια.

Χρυσά Μετάλλια: Μαλαγουζιά 2021, Viognier 2021, Sauvignon Blanc 2020, Avaton 2019

Concours Mondial de Bruxelles 2022, Βέλγιο

Κτήμα Γεροβασιλείου Μαλαγουζιά

1 Χρυσό και 1 Ασημένιο Μετάλλιο έλαβε το οινοποιείο στον διεθνή διαγωνισμό "Concours Mondial de Bruxelles" που πραγματοποιήθηκε στο Βέλγιο.

Χρυσό Μετάλλιο: Μαλαγουζιά 2021

Ασημένιο Μετάλλιο: Λευκό 2021

50 Great Greek Wines 2022, Ελλάδα

Κτήμα Γεροβασιλείου

To Chardonnay 2020 είναι ένα από τα 50 καλύτερα κρασιά του Διαγωνισμού "50 Great Greek Wines". Αξιολογήθηκαν πάνω από 420 κρασιά, από 140 οινοποιεία και 74 ποικιλίες από τον ελληνικό αμπελώνα.

50GGW: Chardonnay 2020

Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2022, Ελλάδα

Κτήμα Γεροβασιλείου Λευκό 2021

2 Χρυσά, 6 Ασημένια και 5 Χάλκινα Μετάλλια για το οινοποιείο από τον "Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης" που στόχο έχει να αναδείξει το επώνυμο ελληνικό κρασί και απόσταγμα.

Χρυσά Μετάλλια: Evangelo 2019, Evangelo 2020

Ασημένια Μετάλλια: Λευκό 2021, Sauvignon Blanc 2021, Viognier 2021, Chardonnay 2021, Ξινόμαυρο 2021, Syrah 2019

Χάλκινα Μετάλλια: Μαλαγουζιά 2021, Chardonnay 2020, Ερυθρό 2019, Avaton 2019, Syrah 2020

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble

Το εστιατόριο που πυροδότησε την αναγέννηση της ροδίτικης κουζίνας, ανεβάζοντάς τη στην αγκαλιά του προχώ fine dining, είναι ο γαστρονομικός προορισμός που πρέπει να βάλετε στην ατζέντα σας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
11/08/2022

Οι 5 must - see γαστρονομικές ταινίες για το καλοκαίρι

Πρόσφατες αξιοσημείωτες παραγωγές που δίνουν τον τόνο στη θερινή ραστώνη των σινεφίλ και γαστροφίλ.

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.