Το S.Pellegrino και το Acqua Panna μάς περιμένουν στο "Θυμάρι"

Προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες, αλλά και σπουδαία συλλογή από οινικά διαμάντια, πρωταγωνιστούν στον ατμοσφαιρικό κήπο ενός παραδοσιακού οικήματος του 1940 στην παλιά πόλη της Λευκάδας.

Θυμάρι Λευκάδα

Με πυρήνα του ένα παραδοσιακό οίκημα του 1940, το οποίο ανακαινίστηκε ριζικά προκειμένου να μετατραπεί σε ένα σύγχρονης αντίληψης εστιατόριο, αλλά και με δύο αντικριστούς κήπους ως την ατμοσφαιρική σκηνή της κύριας γαστρονομικής του δράσης, το εστιατόριο "Θυμάρι" γράφει τη δική του ιστορία στην Παλιά Πόλη της Λευκάδας από το 2008.

Θυμάρι Λευκάδα

Κάτω από τη ροδιά στον κεντρικό κήπο, και σε ένα σκηνικό από λουλούδια και μυρωδικά, προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες όπως τα φρέσκα λαχανικά, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, οι premium κοπές κρέατος, και το νωπό ψάρι, γίνονται οι πρωταγωνιστές ενός πλούσιου γευστικού ρεπερτορίου, που ενσωματώνει ελληνικά και μεσογειακά στοιχεία σε μια μοντέρνα ανάγνωση της παράδοσης. Ανάμεσα στις σπεσιαλιτέ του καταλόγου ξεχωρίζει δικαιωματικά το μοσχαρίσιο φιλέτο με σος θυμαριού, πουρέ πατάτας και σπαράγγια, ενώ αξίζει ακόμα να δοκιμάσετε τις προτάσεις με φρέσκα ζυμαρικά που παρασκευάζονται καθημερινά στο "Θυμάρι".

Θυμάρι Λευκάδα

Η ιδιαίτερα ενημερωμένη λίστα κρασιών, με περισσότερες από 150 ελληνικές και ξένες ετικέτες, παίρνει τον πρώτο λόγο στο tapas, wine & cocktail bar του απέναντι κήπου, όπου παλαιωμένοι δυσεύρετοι οίνοι σερβίρονται σε ποτήρι με την μέθοδο Coravin, ενώ ποικιλίες κορυφαίων τυριών και αλλαντικών από την Ελλάδα και τον κόσμο, ευφάνταστες μπρουσκέτες, καρπάτσιο και ταρτάρ έρχονται να συμπληρώσουν την φινετσάτη εμπειρία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.