Οι "Ammothines" μας περιμένουν ξανά για γεύσεις Μεσσηνίας

Το εστιατόριο του glamping complex "Ammothines" άνοιξε πάλι την κουζίνα του στις 25 Μαρτίου, μιξάροντας ελληνική παράδοση και μοντέρνες τεχνικές, με farm to table πρακτικές και αγάπη για τη φρεσκάδα της θάλασσας και τη γευστική αβρότητα της ξηράς.

Ammothines Glamping

Έχοντας αφήσει το στίγμα του στον γευστικό χάρτη της Μεσσηνίας με την περσινή του κάρτα, ο σεφ Δημήτρης Τσώτσος επέστρεψε ξανά στην κουζίνα του "Αμμοθίνες", ετοιμάζοντας το κομψό εστιατόριο για άλλη μια επιτυχημένη χρονιά, ξεκινώντας από την Παρασκευή 25 Μαρτίου.

Δημήτρης Τσώτσος Ammothines Glamping

Σε απόσταση αναπνοής από τη διάσημη παραλία της Βοϊδοκοιλίας και με πόστο σε έναν μοναδικής ομορφιάς αμμόλοφο, το "Αμμοθίνες" συνδυάζει στην open plan σάλα του τη θεαματική βίστα της πανέμορφης αυτής μεσσηνιακής γωνιάς, με την αυθεντική γεύση της γης και της θάλασσας που περιβάλλουν το προσεγμένο της locale. Μεσσηνιακά προϊόντα όπως το ταλαγάνι, η σφέλα, το σύγκλινο και τα λαλάγγια, βρίσκουν πρωταγωνιστική θέση σε ένα μενού που επανεφευρίσκει τη γεύση της ελληνικής παράδοσης, προσεγγίζοντάς την από σκοπιά μοντέρνα και συντονισμένη με τις διεθνείς τεχνικές, αλλά πάντα σε value for money πλαίσια.

Λαχανοντολμάδες Θαλασσινών Ammothines Glamping

Έτσι, με μεγάλο μέρος απ’ τα φρέσκα λαχανικά και τα αρωματικά βότανα της κουζίνας να προέρχονται από τα μποστάνια που βρίσκονται περιμετρικά του εστιατορίου, ο μαγειρικός προβολέας πέφτει στους θησαυρούς της μεσσηνιακής θάλασσας μέσα από πιάτα όπως το παστίτσιο με κιμά θαλασσινών και μπεσαμέλ αρωματισμένη με αβγοτάραχο, ή οι λαχανοντολμάδες θαλασσιών, ενώ τη δική του θέση ανάμεσα στα φαβορί έχει κερδίσει και ο διαφορετικός μουσακάς, με μοσχαρίσια μάγουλα, μπεσαμέλ τρούφας και τσιπς λαχανικών.

Μουσακάς με μπεσαμέλ τρούφας Ammothines Glamping

Φυσικά, τη γευστική εμπειρία σιγοντάρει η ενημερωμένη κάβα, με επιλεγμένες ετικέτες από τη Μεσσηνία, αλλά και όλη την Ελλάδα, συνθέτοντας μια γαστρονομική ταυτότητα που, πέρσι, έφερε στο "Αμμοθίνες" το Gold Award of Quality & Taste του πανελλαδικού θεσμού βραβείων Ποιότητας & Γεύσης Estiatoria.gr Golden Awards, αναδεικνύοντάς το ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα στο είδος του. Δοκιμάστε το, και θα καταλάβετε γιατί…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.