Έχοντας αφήσει το στίγμα του στον γευστικό χάρτη της Μεσσηνίας με την περσινή του κάρτα, ο σεφ Δημήτρης Τσώτσος επέστρεψε ξανά στην κουζίνα του "Αμμοθίνες", ετοιμάζοντας το κομψό εστιατόριο για άλλη μια επιτυχημένη χρονιά, ξεκινώντας από την Παρασκευή 25 Μαρτίου.
Σε απόσταση αναπνοής από τη διάσημη παραλία της Βοϊδοκοιλίας και με πόστο σε έναν μοναδικής ομορφιάς αμμόλοφο, το "Αμμοθίνες" συνδυάζει στην open plan σάλα του τη θεαματική βίστα της πανέμορφης αυτής μεσσηνιακής γωνιάς, με την αυθεντική γεύση της γης και της θάλασσας που περιβάλλουν το προσεγμένο της locale. Μεσσηνιακά προϊόντα όπως το ταλαγάνι, η σφέλα, το σύγκλινο και τα λαλάγγια, βρίσκουν πρωταγωνιστική θέση σε ένα μενού που επανεφευρίσκει τη γεύση της ελληνικής παράδοσης, προσεγγίζοντάς την από σκοπιά μοντέρνα και συντονισμένη με τις διεθνείς τεχνικές, αλλά πάντα σε value for money πλαίσια.
Έτσι, με μεγάλο μέρος απ’ τα φρέσκα λαχανικά και τα αρωματικά βότανα της κουζίνας να προέρχονται από τα μποστάνια που βρίσκονται περιμετρικά του εστιατορίου, ο μαγειρικός προβολέας πέφτει στους θησαυρούς της μεσσηνιακής θάλασσας μέσα από πιάτα όπως το παστίτσιο με κιμά θαλασσινών και μπεσαμέλ αρωματισμένη με αβγοτάραχο, ή οι λαχανοντολμάδες θαλασσιών, ενώ τη δική του θέση ανάμεσα στα φαβορί έχει κερδίσει και ο διαφορετικός μουσακάς, με μοσχαρίσια μάγουλα, μπεσαμέλ τρούφας και τσιπς λαχανικών.
Φυσικά, τη γευστική εμπειρία σιγοντάρει η ενημερωμένη κάβα, με επιλεγμένες ετικέτες από τη Μεσσηνία, αλλά και όλη την Ελλάδα, συνθέτοντας μια γαστρονομική ταυτότητα που, πέρσι, έφερε στο "Αμμοθίνες" το Gold Award of Quality & Taste του πανελλαδικού θεσμού βραβείων Ποιότητας & Γεύσης Estiatoria.gr Golden Awards, αναδεικνύοντάς το ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα στο είδος του. Δοκιμάστε το, και θα καταλάβετε γιατί…