Το Καπλάνι: ασφαλές και νοστιμότατο!

Ποντάροντας στην ασφάλεια, με διάφορες καινοτομίες και εφαρμόζοντας σχολαστικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, και, βέβαια, με ανανεωμένες γεύσεις στους ανοιχτούς, δροσερούς χώρους του απέναντι από το Κάραβελ, υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι το καταξιωμένο πλέον κρητικό εστιατόριο του Μανώλη Ρωμανάκη.

Το Καπλάνι: ασφαλές και νοστιμότατο!

Ποντάροντας στην ασφάλεια, με διάφορες καινοτομίες και εφαρμόζοντας σχολαστικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, και, βέβαια, με ανανεωμένες γεύσεις στους ανοιχτούς, δροσερούς χώρους του απέναντι από το Κάραβελ, υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι το καταξιωμένο πλέον κρητικό εστιατόριο του Μανώλη Ρωμανάκη.

Αεράτο περιβάλλον, απλόχερη φιλοξενία και ζεστό σέρβις, από το καλωσόρισμα μέχρι το ρακόμελο του φινάλε, εγγυώνται τη χαλάρωση και την καλοπέραση της παρέας. Στα τραπεζάκια έξω, δίπλα στα κιούπια με τις ελιές και τα φυτά, απολαμβάνουμε ξανά αγαπημένες γεύσεις της Μεγαλονήσου και της Μεσογείου, σε εμπνευσμένες συνταγές με δημιουργικό πνεύμα και έμφαση στα εκλεκτά υλικά.

Το Καπλάνι: ασφαλές και νοστιμότατο! - εικόνα 1

Από τα καινούργια πιάτα, ξεκινάμε με τη σαλάτα «Κοπέλι» με παντζαρόφυλλα, σπανάκι και baby ρόκα, σάλτσα από μπαλσάμικο, μέλι θυμαρίσιο, φρέσκια γύρη και μανούρι σχάρας, και δεν παραλείπουμε να δοκιμάσουμε το δυσεύρετο πρόβειο κότσι με πουρέ σελινόριζας. Τα υψηλής διατροφικής αξίας σκιουφιχτά μακαρόνια από αλεύρι χαρουπιού με σύγκλινο, κοτόπουλο, ανθότυρο και τριμμένο κολοκυθάκι ενώνουν τη διατροφική παράδοση της Κρήτης με τις σύγχρονες τάσεις, ενώ οι λάτρεις της παράδοσης σίγουρα δεν θα μείνουν παραπονεμένοι.

Το Καπλάνι: ασφαλές και νοστιμότατο! - εικόνα 2

Πιάτα-σημείο αναφοράς, όπως το φοβερό πικάντικο λουκάνικο προβατίνας με χόρτα εποχής, ντομάτα και ανθότυρο, οι τραγανές, στεγνοτηγανισμένες μαραθόπιτες και τα μυρωδάτα ντολμαδάκια της κυρίας Στέλλας, ορφανά και ξινούτσικα, κλείνουν μέσα τους την ουσία της γευστικής λιτότητας και αυθεντικότητας της μεσογειακής κληρονομίας.

Δεν φεύγουμε αν δεν τσουγκρίσουμε για «Καλό καλοκαίρι» με παγωμένη ρακή ή ένα κανατάκι ρακόμελο και, φυσικά, αν δεν απολαύσουμε το γλυκό φινάλε με τη διαχρονικά δημοφιλή σφακιανόπιτα με μέλι και παγωτό κανέλα.

Περισσότερες πληροφορίες

Καπλάνι (Το)

Ευφρονίου 47, Καισαριανή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.