Mολονότι κλασικό στέκι ψαροφαγίας, οι «Ψαράδες» καταφέρνουν να διατηρούν τη φρεσκάδα τους ατόφια, έχοντας ως σημείο αναφοράς της γεύσης τους τη σπιρτόζικη αψάδα της θάλασσας. Φέτος, όμως, έχουν έναν λόγο παραπάνω να διαπνέονται από αύρα ανανέωσης, αφού το τιμόνι της κουζίνας τους έχει αναλάβει ο σεφ Βασίλης Παπαθεοδώρου, φέρνοντας στο μενού τον κοσμοπολίτικο αέρα της εμπειρίας του σε μεγάλα… καράβια όπως το «Matsuhisa».
Έχοντας αναλάβει να φρεσκάρει πιάτα και μενού, παρουσιάζει για το φετινό καλοκαίρι μια ανανεωμένη εμπειρία ψαροφαγίας, που διατηρεί ως άγκυρα τα κλασικά κι αγαπημένα της ιστορίας του μαγαζιού, προετοιμάζοντάς τα όμως για τη νέα τους εποχή. Έτσι, στα ωμά, το λαβράκι ταρτάρ έρχεται με αβοκάντο, μαύρο σουσάμι και λάδι μοσχολέμονου και πιπεριάς, ενώ η φάβα βαθαίνει τη γεύση της χάρη στην τρούφα που ενισχύει τα καραμελωμένα της κρεμμύδια. Όσο για τα κυρίως, η πεσκανδρίτσα μπουργκινιόν, με κοκκάρια, Μαυροδάφνη και jus μοσχαριού είναι ένα πιάτο ενδεικτικό του νέου ύφους, την ώρα που φαβορί σαν το κριθαρότο σουπιάς, ενισχύονται με εκλεκτά υλικά όπως η πούδρα αβγοτάραχου.
Παράλληλα, πάνω από 70 αποστάγματα και εμφιαλωμένα κρασιά συνοδεύουν τη γευστική εμπειρία, ενώ υπέροχα γλυκά σαν τον μπακλαβά με κρέμα κανέλλας ή τη ναμελάκα λευκής σοκολάτας με κέικ ελαιολάδου, υπογράφουν πανηγυρικά το φινάλε μιας αγαστής σύμπνοιας κλασικού και μοντέρνου.