Ψαράδες: Κλασικές γεύσεις σε νέα ρότα

Mολονότι κλασικό στέκι ψαροφαγίας, οι «Ψαράδες» καταφέρνουν να διατηρούν τη φρεσκάδα τους ατόφια, έχοντας ως σημείο αναφοράς της γεύσης τους τη σπιρτόζικη αψάδα της θάλασσας.

Ψαράδες: Κλασικές γεύσεις σε νέα ρότα

Mολονότι κλασικό στέκι ψαροφαγίας, οι «Ψαράδες» καταφέρνουν να διατηρούν τη φρεσκάδα τους ατόφια, έχοντας ως σημείο αναφοράς της γεύσης τους τη σπιρτόζικη αψάδα της θάλασσας. Φέτος, όμως, έχουν έναν λόγο παραπάνω να διαπνέονται από αύρα ανανέωσης, αφού το τιμόνι της κουζίνας τους έχει αναλάβει ο σεφ Βασίλης Παπαθεοδώρου, φέρνοντας στο μενού τον κοσμοπολίτικο αέρα της εμπειρίας του σε μεγάλα… καράβια όπως το «Matsuhisa».

Ψαράδες: Κλασικές γεύσεις σε νέα ρότα - εικόνα 1

Έχοντας αναλάβει να φρεσκάρει πιάτα και μενού, παρουσιάζει για το φετινό καλοκαίρι μια ανανεωμένη εμπειρία ψαροφαγίας, που διατηρεί ως άγκυρα τα κλασικά κι αγαπημένα της ιστορίας του μαγαζιού, προετοιμάζοντάς τα όμως για τη νέα τους εποχή. Έτσι, στα ωμά, το λαβράκι ταρτάρ έρχεται με αβοκάντο, μαύρο σουσάμι και λάδι μοσχολέμονου και πιπεριάς, ενώ η φάβα βαθαίνει τη γεύση της χάρη στην τρούφα που ενισχύει τα καραμελωμένα της κρεμμύδια. Όσο για τα κυρίως, η πεσκανδρίτσα μπουργκινιόν, με κοκκάρια, Μαυροδάφνη και jus μοσχαριού είναι ένα πιάτο ενδεικτικό του νέου ύφους, την ώρα που φαβορί σαν το κριθαρότο σουπιάς, ενισχύονται με εκλεκτά υλικά όπως η πούδρα αβγοτάραχου.

Ψαράδες: Κλασικές γεύσεις σε νέα ρότα - εικόνα 2

Παράλληλα, πάνω από 70 αποστάγματα και εμφιαλωμένα κρασιά συνοδεύουν τη γευστική εμπειρία, ενώ υπέροχα γλυκά σαν τον μπακλαβά με κρέμα κανέλλας ή τη ναμελάκα λευκής σοκολάτας με κέικ ελαιολάδου, υπογράφουν πανηγυρικά το φινάλε μιας αγαστής σύμπνοιας κλασικού και μοντέρνου.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαράδες

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.