Γεύσεις κλασικής αθηναϊκής αστικής μαγειρικής στον «Ρόδακα» στο Μετς

Σε μια πανέμορφη μονοκατοικία του 1935, που θυμίζει παλιό αρχοντικό, κρύβεται ο «Ρόδακας» και το νοσταλγικό αθηναϊκό comfort food του με τη σπιτική αύρα.

Γεύσεις κλασικής αθηναϊκής αστικής μαγειρικής στον «Ρόδακα» στο Μετς

Σε μια πανέμορφη μονοκατοικία του 1935, που θυμίζει παλιό αρχοντικό, κρύβεται ο «Ρόδακας» και το νοσταλγικό αθηναϊκό comfort food του με τη σπιτική αύρα. Η vintage διακόσμηση με τις υφαντές μαξιλάρες, τα πλεκτά καλάθια, τα σεμεδάκια στους τοίχους και οι φιάλες του λικέρ που μεταμορφώθηκαν σε φωτιστικά, συνθέτουν το ιδανικό φόντο για να απολαύσετε την κουζίνα της παλιάς αστικής Αθήνας.

Γεύσεις κλασικής αθηναϊκής αστικής μαγειρικής στον «Ρόδακα» στο Μετς - εικόνα 1

Περνώντας στον κεντρικό πρωταγωνιστή του προσεγμένου μενού που έχει επιμεληθεί ο Νίκος Κουτουζής μαζί με τον Γιάννη Στανίτσα, δηλαδή την αυθεντική ελληνική κουζίνα, αξίζει να δοκιμάσεις τους λαχανοντολμάδες με αβγολέμονο, τη χοιρινή πανσέτα με φασκόμηλο και πουρέ σελινόριζας όπως και το τρυφερό κοκκινιστό μοσχαράκι, μαγειρεμένο με μελιτζάνες, σερβιρισμένο σε πήλινο σκεύος που καλύπτεται με φάβα. Ένα από τα πιο ρετρό και αγαπημένα πιάτα είναι το σνίτσελ Βιενουά, όπως το ετοίμαζαν στην παλιά Αθήνα, σερβιρισμένο με τραγανές τηγανητές πατάτες.

Γεύσεις κλασικής αθηναϊκής αστικής μαγειρικής στον «Ρόδακα» στο Μετς - εικόνα 2

Αν στο επιδόρπιο θέλεις να ακολουθήσεις πιο παραδοσιακά μονοπάτια, δοκίμασε το άχαστο ρεβανί Βέροιας που σερβίρεται με παγωτό λουκούμι.

Περισσότερες πληροφορίες

Ρόδακας

Κέλσου 10, Μετς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.